Acasă Politica Şefi de import pentru liberalii nemţeni

Şefi de import pentru liberalii nemţeni

1092
0
DISTRIBUIȚI

l Eugen Ţapu-Nazare se va ocupa de organizaţia PNL Roman, iar Radu Surugiu, deputat de Suceava, este şef la PNL Piatra-Neamţ

Prima conferinţă de presă organizată de noua conducere a filialei nemţene a PNL a scos la iveală modul în care reprezentanţii liberali aduşi din alte judeţe au de gând să abordeze campania electorală pentru prezidenţiale, dar şi cum au gândit să se reorganizeze.

La masa cu şefi ai PNL Neamţ, gata de declaraţii, se afla Mugur Cozmanciuc, adus de la Iaşi de conducerea centrală, Radu Surugiu – deputat de Suceava, Liviu Brătescu – istoric şi Florin Hopşa – specialist în transporturi, ambii de la Iaşi. Singurii nemţeni cu buletin aflaţi de faţă erau senatorul Eugen Ţapu-Nazare, consilierul judeţean Gabriel Vişan şi consilierul municipial Constantin Teodorescu.

Ieri, în faţa presei a fost prezentată lista cu cei 34 de membri ai Biroului Politic Teritorial al PNL Neamţ, iar Mugur Cozmanciuc, preşedintele numit de centru, a menţionat că oricând această listă se poate completa cu cei care vor demonstra că sunt loiali partidului şi doresc să obţină rezultate alături de PNL Neamţ.

Tot acum au fost anunţaţi cei care se vor ocupa de organizaţiile municipale de la Piatra-Neamţ şi de la Roman. La Piatra-Neamţ a fost cantonat Radu Surugiu, un pietrean care a activat anii trecuţi în organizaţia de tineret a liberalilor nemţeni şi care a ajuns deputat la Suceava şi care s-a declarat „încântat că s-a întors acasă“. La Roman va prelua organizaţia senatorul Eugen Ţapu-Nazare, care a menţionat că este gata să o repună pe picioare în cel mai scurt timp. Senatorul, care a fost şi gazda acestei conferinţe, a menţionat că ţinta pentru perioada imediat următoare este organizarea structurilor interne ale PNL Neamţ. „Am avut întâlniri cu tot activul de partid, iar ideea noastră este aceea de a forma o echipă în această formulă pentru că unde sunt mulţi, puterea creşte. De asemenea, fac apel la toţi membrii care au părăsit PNL Neamţ care au părăsit partidul din diferite motive, să se întoarcă, în PNL. Unii au început să se întoarcă deja. Avem şi un nou Birou Politic Teritorial, al cărui preşedinte este Mugur Cozmanciuc“, a spus Eugen Ţapu Nazare.

Apel pentru strângerea rândurilor cu foştii membri

Şeful nou de la PNL Neamţ, Mugur Cozmanciuc a amintit de perioada în care se manifestau tensiuni, dar a menţionat că discuţiile interne vor rămâne interne, iar tot ceea ce va reieşi din „rândurile strânse ale PNL“ vor fi mesajele către cetăţeni.

„Vrem să fim o echipă unită, cu o conducere coerentă şi o exprimare coerentă, iar în spaţiul public vor apărea doar exprimările legate de agenda cetăţeanului şi nu fapte din interiorul partidului“, a spus Mugur Cozmanciuc, preşedinte PNL Neamţ.

I s-a amintit de organizaţiile lipsă din multe comune, iar deputatul de Iaşi a ţinut să menţioneze că de cum a venit la Neamţ a demarat o serie de întruniri cu primarii, viceprimarii şi consilierii pe care partidul îi mai consideră de folos. „O parte dintre aceştia sunt nehotărâţi, dar e mai bine să ştim fiecare pe ce poziţiei stă pentru a nu se întâmpla ca la europarlamentare când unii primari nu au scos nici 10%. Cât priveşte ordonanţa traseismului, dacă îşi închipuie cineva că acest lucru ajută la câştigarea funcţiei de preşedinte, se înşeală. Aleşii locali ar trebui să se gândească bine înainte de a semna orice hârtie. După această campanie electorală unii aleşi locali or să constate că au ales greşit“, a adăugat Cozmanciuc.

Şi senatorul Nazare a dorit să adauge că pentru organizaţiile care există numai cu numele sunt alternative şi se va trece rapid la reconstrucţia lor.

Tot ieri s-au discutat şi aspecte legate de primarii care şi-au ma-nifestat dorinţa, în trecut, să danseze alături de PSD, dar cărora le-a atras atenţia să se gândească şi de „o sută de ori“ pentru că ar putea rămâne fără mandate în cazul în care ordonanţa emisă recent de PSD privind migraţia aleşilor va fi declarată neconstituţională.

(A.N.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.