Acasă Politica Tăriceanu a venit la pescuit aleşi în Neamţ

Tăriceanu a venit la pescuit aleşi în Neamţ

1093
1
DISTRIBUIȚI

Călin Popescu Tăriceanu, fondatorul Partidului Liberal Reformator a fost, ieri, prezent în Neamţ, mai exact în localitatea Tupilaţi, la Hanu Ancuţei, acolo s-a întâlnit cu o serie de aleşi locali, judeţeni şi parlamentari.

La mesele hanului s-au adunat aproape 30 de persoane, iar drumul a fost împânzit de poliţişti de la circulaţie şi SPP-işti care păzesc de obicei al doilea om în stat.

La discuţii au luat parte Ioan Asaftei, şeful PLR Neamţ, gazda întrunirii, deputatul Dorinel Ursărescu, ultima achiziţie a PLR, Gabriel Pavăl, consilier judeţean PNL, Neculai Stan, fostul şef al PNL Roman şi George Lazăr, fostul prefect, vicepreşedinte al PNL Neamţ.

După ce Călin Popescu Tăriceanu le-a prezentat celor prezenţi viziunea sa asupra momentului actual al politicii naţionale s-au negociat şi trecerile la PLR.

În cadrul conferinţei de presă organizată după discuţii, Călin Popescu Tăriceanu a menţionat că în vizitele sale urmăreşte două obiective principale. Unul este de a arăta cetăţenilor şi celor interesaţi cum funcţionează PLR, ce structuri, ce viitor are şi cum poate funcţiona. Celălalt a ţinut de organizarea alegerilor prezidenţiale. „Am ascultat proble-matica celor care au venit să vorbească cu mine şi aici am discutat deja cu primarul de la Alexandru cel Bun, care mi-a expus problema de la Bisericani. La Neamţ sunt mulţi oameni de dreapta, care sunt aproape de filonul liberal adevărat şi care        s-au îndepărtat de PNL care lucrează acum, prin Klaus Iohannis, cu Traian Băsescu“, a spus Tăriceanu.

Primarul comunei Alexandru cel Bun, Ion Rotaru, a venit să-i prezinte şefului PLR, care are şi calitatea de preşedinte al Senatului, necesarul de fonduri pentru Spitalul de Pneumoftiziologie de la Bisericani. „Eu i-am explicat că Ministerul Sănătăţii nu-mi dă niciun leu pentru spital. I-am spus că nici cei de la Consiluiul Judeţean Neamţ nu ţin cont de solicitări. În special cei de la PSD care nu vor să aprobe proiectele. Eu nu am luat vreo decizie să trec la PLR, dar, dacă îmi dau banii necesar finalizării investiţiilor, trec chiuind la ei“, a spus Ion Rotaru, care a mai menţionat că are nevoie de 2,5 milioane de lei.

Fostul prefect George Lazăr, unul dintre vicepreşedinţii PNL Neamţ, a menţionat că a purtat „o simplă discuţie“ cu Călin Popescu Tăriceanu, fără a lua vreo decizie în ceea ce priveşte viitorul său politic. „Am venit doar să am o întâlnire cu domnul Tăriceanu, aşa cum pot avea cu orice om politic din România. Nu am luat nicio decizie în ceea ce priveşte mutarea mea de la PNL la PLR. Am venit să aud ce are domnia sa de spus“, a menţionat George Lazăr.

Deputatul Dorinel Ursărescu nu a luat parte la conferinţa de presă care s-a ţinut după discuţiile private. (A.N.)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.