Acasă Eveniment Zeci de şoferi beţi, rămaşi fără permis

Zeci de şoferi beţi, rămaşi fără permis

434
0
DISTRIBUIȚI

În perioada 24 decembrie 2019-2 ianuarie, peste 180 de poliţişti au fost la datorie, cu ocazia manifestărilor prilejuite de sărbătorile de iarnă, atât în mediul urban cât şi în mediul rural. Cu această ocazie, au fost constatate 22 de infracţiuni la regimul rutier, fiind reţinute 31 de permise pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, 67 pentru depăşirea cu mai mult de 50 de kilometri/oră a vitezei maxime admise şi 24 pentru alte norme rutiere. Totodată, au fost aplicate 532 de sancţiuni contravenţionale în sumă de 355.469 de lei.

Tot în această perioadă, oamenii legii au efectuat cercetări faţă de şapte persoane, în cinci dosare penale, bănuite de comiterea a 13 infracţiuni privind regimul materiilor explozive. Cu această ocazie au fost ridicate în vederea indisponibilizării aproximativ 70 de kilograme de articole pirotehnice. De asemenea, au fost aplicate două sancţiuni contra-venţionale în sumă de 2.500 de lei.

Poliţiştii au dispus şi reţinerea a trei persoane. Este vorba despre un tânăr din comuna Borleşti care a şofat beat şi fără permis, altul din Borca – pentru scandal şi un romaşcan în vârstă de 50 de ani care nu a respectat o hotărâre judecătorească.

Revenind la infracţiunile rutiere, pe 31 ianuarie anul trecut, agenţii Secţiei de Poliţie Rurală Ion Creangă au depistat în trafic, pe DC 72, un bărbat de 38 de ani, din Bozieni, care conducea o maşină având o îmbibaţie alcoolică de 0,57 miligrame/litru, în aerul expirat. Totodată, pe 2 ianuarie, în Piaţa Ştefan cel Mare, din municipiul Piatra-Neamţ, a fost prins un şofer de 54 de ani, din Hangu, cu o alcoolemie de aproape 1‰. În aceeaşi zi, pe o stradă din Girov, a fost identificat un pietrean de 48 de ani care şofa având îmbibaţia alcoolică de 0,78 mg/l, în aerul expirat.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.