Acasă Sport Volei feminin – senioare / Pentru a pregăti startul în noul sezon,...

Volei feminin – senioare / Pentru a pregăti startul în noul sezon, Unic organizează Cupa Municipiului Piatra-Neamţ

1151
0
DISTRIBUIȚI

 

Voleibalistele echipei de senioare Volei Club Unic Piatra-Neamţ pregătesc startul în noul sezon competiţional.

Pregătirile au demarat de ceva vreme, iar acum trei săptămâni echipa pietreană şi-a definitivat şi lotul pentru noul campionat.

Aceste pregătiri sunt jalonate şi cu o serie de meciuri de verificare, primele dintre acestea fiind cele de la turneul dotat cu trofeul Cupa Municipiului Piatra-Neamţ.

Competiţia este organizată de către formaţia noastră, cu sprijinul Primăriei Piatra-Neamţ, se va derula în Sala Polivalentă, de vineri până duminică.

Au acceptat invitaţiile la acest turneu echipele CSM Bucureşti, Medicina Târgu Mureş şi U Cluj.

Dintre cele trei echipe CSM Bucureşti este o grupare redutabilă, care a primit pentru acest sezon un buget uriaş, pe baza căruia a transferat o sumedenie de jucătoare, care de care mai valoroase.

Obiectivul declarat public al bucureştencelor este câştigarea titlului şi a Cupei României.

Medicina Târgu Mureş este şi ea o echipă renumită în voleiul feminin românesc, cu pretenţii la podium şi la cupele europene.

Studentele din Cluj par mai modeste la prima vedere, însă sunt voci care afirmă că ardelencele s-au consolidat ca lot de jucătoare.

Spre deosebire de alte sezoane, voleibalistele de la Unic vor începe seria meciurilor de verificare cu adversari foarte puternici.

Această manevră a fost implementată de tehnicianul Marian Constantin.

Tehnicianul pietrean a reliefat faptul că echipa a traversat deja stadiul de acumulări fizice şi se află acum la capitolul tehnică.

În curând se va ajunge la trecerea spre tactică, iar prima verificare a potenţialului de moment va fi la finalul acestei săptămâni.

Tehnicianul pietrean a afirmat că şi-a dorit încă de la prima verificare adversari de calibru. Până acum pietrencele jucau cu echipe modeste, le cafteau fără probleme, dar când se ajungea la un adversar redutabil, fetele noastre capotau.

Seria verificărilor va continua cu 3 – 4 meciuri în compania campioanei Ştiinţa Bacău, dar şi alte câteva partide cu Penicilina Iaşi.

Marian Constantin intenţionează ca până la prima etapă de campionat voleibalistele pietrene să adune 12 – 15 meciuri de verificare.

Dintre jucătoarele sosite în vara acestui an la Unic se remarcă cele două care au mai jucat anterior la gruparea noastră: universalul Cristina Zanfir – ultima dată la U Târgovişte, dar şi centrul Alina Signeanu – ultima dată la Rapid Bucureşti.

Postul de ridicătoare i-a fost reîncredinţat jucătoarei Lorena Raisa Ciocian, care a jucat la Unic şi în sezonul precedent, venită atunci de la Medicina Târgu Mureş, iar acum de la Ştiinţa Bacău.

A mai sosit Iuliana Matache, tot de la Ştiinţa Bacău, care joacă pe postul de fals. De la Baia Mare a semnat cu Unic şi jucătoarea Ioana Roman, iar de la Râmnicu Vâlcea a venit Alexandra Ciucu, jucătoare care va acoperi postul de libero.

Prima sosită la echipă a fost Yasmin Constantin, de doar 18 ani, ultima oară în campionatul Belgiei. A mai venit de la Craiova jucătoarea Ioana Simovic.

Alături de aceste jucătoare lotul mai cuprinde jucătoarele care erau deja la echipa noastră: Andreea Marin Iliescu, Ramona Căpăţână Elisei, Andreea Munteanu şi Ana Maria Hambele.

Banca tehnică mai cuprinde şi pe Mihaela Voivod, în postura de antrenor secund.

Programul urneului

Vineri, 12 septembrie

ora 16.30 CSM Bucureşti – Medicina Târgu Mureş

ora 18.30 Unic Piatra Neamţ – U Cluj

Sâmbătă, 13 septembrie

ora 16.30 CSM Bucureşti – U Cluj

ora 18.30 Unic Piatra Neamţ – Medicina Târgu Mureş

Duminică, 14 septembrie

ora 10.00 U Cluj Medicina Târgu Mureş – U Cluj

ora 12.00 Unic Piatra Neamţ – CSM Bucureşti

Unic va debuta în noul sezon cu meciul din Cupa României, programat pe data de 4 octombrie la CSU Târgovişte. Returul se joacă pe 11 octombrie, la Piatra-Neamţ, iar în ziua de 15 octombrie este programată prima etapă din campionat, când fetele noastre vor juca pe terenul echipei CSM Satu Mare.

(Constantin Radu RUSU)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.