Acasă Politica UNPR Neamţ face campanile: Tărâţă: „Trebuie să-l susţinem pe Victor Ponta cu...

UNPR Neamţ face campanile: Tărâţă: „Trebuie să-l susţinem pe Victor Ponta cu toate forţele noastre“

899
1
DISTRIBUIȚI

l UNPR Neamţ are acum 14 primari şi peste 200 de consilieri, mult mai mulţi decât după alegerile din 2012

UNPR reprezintă un magnet pu-ternic pentru foarte mulţi dintre aleşii locali care au optat deja să se îndrepte spre această formaţiune politică din Neamţ.

Ieri, în sala mare de la Consiliul Judeţean s-au adunat peste 200 de persoane, majoritatea lor consilieri locali ai formaţiunii din toate localităţile nemţene.

În faţa lor, alături de preşedintele UNPR, Culiţă Tărâţă au fost prezenţi deputaţii Constantin Moisă şi Marian Enache, senatorul Liviu Bumbu, secretarul de stat în Ministerul Justiţiei Alin Antochi şi consilierii judeţeni Constantin Iacoban şi Constantin Sandu.

Culiţă Tărâţă a fost cel care a vorbit celor prezenţi despre mai multe aspecte ale campaniei electorale în care sunt implicaţi activ. „Noi trebuie să facem tot ce este posibil ca Victor Ponta să ajungă preşedintele ţării. Trebuie să-l susţinem pe Victor Ponta cu toate forţele noastre, şi ca membri ai alianţei din care facem parte, dar şi ca o recunoaştere a valorilor sale. După ce Victor Ponta va ajunge preşedinte va numi un premier tehnocrat, care are deja legătură cu UNPR.  Noi suntem într-o alianţă cu PC şi cu PSD şi nu trebuie să intrăm în contradicţie cu ei, chiar dacă unii au lansat zvonul că eu aş fi împotriva lui Victor Ponta. Nimic mai fals. Spre deosebire de cei de la PSD noi chiar facem campanie electorală“, a declarat Culiţă Tărâţă.

El a mai adăugat că până în acest moment, UNPR Neamţ şi-a făcut treaba aşa cum trebuie făcută într-o campanie electorală. A amintit de afişajul electoral susţinut de UNPR şi de el personal, care a ajuns să fie vizibil în toate localităţile nemţene şi că în conformitate cu promisiunea făcută de preşedintele UNPR de la nivel naţional, în Neamţ s-au strâns peste 33.000 de semnături pentru susţinerea candidaturii lui Victor Ponta.

14 primari şi peste 200 de consilieri locali

Un alt aspect care a fost explicat de şeful UNPR Neamţ celor prezenţi a fost cel legat de forţa organizaţiei nemţene, care a crescut simţitor în ultima perioadă. Culiţă Tărâţă a menţionat că în acest moment, în UNPR Neamţ sunt 14 primari, unii aleşi în 2012 (6), şi alţii care au venit de curând în partid (8). El a menţionat câţiva dintre aceştia care erau în sală, la întrunirea de ieri. Au fost amintiţi, primarul de la Ştefan cel Mare, Sorin Ouatu (fost la PDL), cel de la Ruginoasa, Nici Chirilă (fost la PDL) sau cel de la Borleşti, Vasile Iliuţă (fost la PRM). Culiţă Tărâţă a mai spus şi că unii dintre cei care au trecut la UNPR încă mai au de încheiat unele formalităţi şi nu pot fi menţionaţi.

Cu toate acestea, se poate aminti, statistic, că imediat după alegerile locale din vara anului 2012, UNPR Neamţ avea 6 primari, iar acum ţinteşte la 14. Tot acum s-a făcut şi recensământul consilierilor locali, care după alegeri erau în număr de 114, iar acum depăşesc 200.

„Avem alături noii consilieri locali şi judeţeni, în total sunt 120 de aleşi locali care au ales să vină în UNPR, doar în ultima lună de zile, cu acte în regulă, cu adeziuni şi cu tot ceea ce este necesar. În total avem un număr de 205 aleşi locali, în tot judeţul Neamţ. UNPR se naştea în 2010 ca o alternativă la partidul care a acaparat stânga românească. Este un partid disciplinat, cu foarte multe cadre mi-litare. Ne dorim ca în această campanie electorală să facem tot ceea ce este posibil omeneşte pentru ca rezultatul să fie de partea lui Victor Ponta. Printre dumneoavastră sunt foarte mulţi veniţi de la PP – DD, de la PNL şi chiar de la PSD. Noi toţi însă trebuie să vedem ce putem face pentru oamenii noştri, pentru cei care ne-au ales“, a spus Culiţă Tărâţă, preşedintele UNPR Neamţ.

Toţi cei prezenţi au avut parte şi de trei scurte rapoarte de activitate din partea parlamentarilor UNPR. Mesajul comun al celor trei a fost acelaşi: „Dacă aveţi nevoie de ajutor, noi îl vom acorda“.

Constantin Iacoban, cel care ocupă şi funcţia de preşedinte executiv a ţinut la rându-i o cuvântare în stilu-i caracteristic, mai la obiect şi aproape de inima celor care votează: „UNPR are identitate politică şi este adeptul dialogului direct cu tinerii, cu familiile tinere. Este o forţă politică ataşată valorilor naţionale şi promovează democraţia socială, iar noua ordine politică şi economică progresistă se întemeiază pe fundamentele sănătoase ale pieţii, echilibrate de acţiunea riguroasă a unui stat activ care protejează omul, drepturile sale şi demnitatea vieţii. De aceea, susţin mesajul preşedintelui Culiţă Tărâţă, acela de a face tot ceea ce este posibil pentru ca pe 3 noiembrie să spunem că şi noi am fost parte din mecanismul care l-a făcut pe Victor Ponta să ajungă preşedinte al României“.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.