Acasă Sport Box: Niţă şi Ivanov, locuri II la concursuri importante pe plan intern

Box: Niţă şi Ivanov, locuri II la concursuri importante pe plan intern

895
0
DISTRIBUIȚI

 

Pugiliştii reprezentanţi ai grupării „Fundaţia Boxul Nemţean“ şi-au completat numărul medaliilor obţinute în concursurile importante de pe plan intern. În 3, 4 şi 5 octombrie, doi dintre elevii pregătiţi de profesorul Gabi Câmpescu au participat la întreceri similare dar în locaţii diferite. Iulian Niţă a concurat la Craiova, în cadrul nivelului categoriei senio-rilor, în secţiunea de greutate 60 kilograme, la turneul dotat cu „Centura Doljului“. În Oltenia, pietreanul a avut parte doar de două meciuri. Prima înfruntare a fost trecută cu brio de pugilistul nostru: victorie la puncte în faţa adversarului său, reprezentant al Clubului Sportiv Vagonul Arad.

În ultimul act al turneului pugilistul nostru a pierdut la puncte (1-2) în duelul cu un reprezentant al gazdelor de la CFR Craiova. Pentru parcursul izbutit la „Centura Doljului“, Iulian Niţă a primit din partea organizatorilor o medalie, diplomă şi un plic cu bani. Elevul antrenorului Câmpescu a trăit bucuria unei recompense primită şi la revenirea acasă, din partea reprezentanţilor firmei TCE 3 Brazi. Înaintea medaliei pentru locul II câştigată la Craiova, Iulian Niţă obţinuse în vară, la Campionatul Naţional de seniori desfăşurat chiar pe terenul propriu (sala Polivalentă pietreană), locul II şi postura de vicecampion naţional.

Ivanov, forţat să slăbească pe Litoral zece kilograme

În paralel cu turneul lui Iulian Niţă din Oltenia, în Dobrogea, un alt reprezentant al echipei pugiliştilor de la „Fundaţia Boxul Nemţean“, Iulian Ivanov, a participat la „Centura Litoralului“ de la Constanţa. Pietreanul, care se pregăteşte în cadrul lotului tricolor pentru participarea la Campionatul European rezervat categoriei tineret, a fost direcţionat în concursul dobrogean la o categorie de greutate mai mică decât cea unde era obişnuit. În loc de 75 de kilograme, pentru că organizatorii turneului n-au avut alţi competitori înscrişi, l-au obligat pe Iulian Ivanov să concureze la categoria 65 kilograme. Mutarea respectivă a implicat şi o perioadă obligatorie de slăbire în greutate pentru sportivul nostru, situaţie de pe urma căreia pugilistul pietrean a avut de suferit. Din cele trei meciuri programate, Ivanov a câştigat doar două: pe primul, cu o victorie la puncte în faţa unui reprezentant al grupării din Târgu-Jiu, respectiv a doua înfruntare, contra unui sportiv legi-timat la Dinamo Bucureşti. În finala categoriei 65 kilograme la „Centura Litoralului“, Iulian a pierdut la puncte disputa cu un sportiv din Bulgaria.

16-26 octombrie este perioada în care Ivanov ne va reprezenta oraşul, judeţul şi ţara în cadrul Campionatelor Europene de Box, rezervate categoriei tineret, la Zagreb în Croaţia. Sportivul pietrean are fixat drept obiectiv principal clasarea pe unul dintre primele trei locuri ale ierarhiei generale. „Mi-a promis drept cadou de nuntă, obţinerea unei medalii la întrecerea ce are drept miză titlul continental“, declara antrenorul lui Iulian, profesorul Gabi Câmpescu. Acesta din urmă este ocupat, în paralel, şi cu pregătirea celorlalţi sportivi ai săi, participanţi în cadrul altor competiţii importante înscrise în calendarul intern.

Din 20 şi până pe 27 octombrie, echipa „Fundaţiei Boxului Nemţean“ va participa la Craiova, în cadrul întrecerilor Cupei României. Vicecampionul naţional Vasile Roiu se numără între cei patru elevi pe care profesorul Câmpescu va miza în turneul important la nivel de juniori. Celălalt antrenor din colectivul pugiliştilor pietreni, Gabriel Tâmpescu, va fi prezent, în 24, 25 şi 26 octombrie, la întrecerile tradiţionalului Memorial „Iosif Mateş“ de la Iaşi. Acolo, delegaţia de la „Fundaţia Boxul Nemţean“ va fi reprezentată de şapte sportivi, înscrişi la categoriile copii, cadeţi, juniori, tineret şi seniori: Samuel Cimpoeşu, Andrei Minac, Dragoş Aursulesei, Andrei Nicorescu, Iulian Niţă, Alexandru Grigoraş şi Ilie Tiniţe.

Pregătiţi de Cupa României la cadeţi şi de „Cupa Ceahlăul“ în decembrie

Pentru luna noiembrie, componenţii lotului pugiliştilor pietreni aşteaptă stabilirea perioadei şi a locaţiei destinată desfăşurării întrecerii Cupei României la nivelul categoriei cadeţi. Acolo, echipa nostră va fi reprezentată de Andrei Minac, în limita categoriei 38 kilograme. Pe final de an calendaristic, profesorul Gabi Câmpescu intenţionează să organizeze la Piatra-Neamţ, pe 1 decembrie, întrecerile turneului „Cupa Ceahlăul“ la box.

Pentru deplasările la gala „Cupei României“ de juniori de la Craiova şi la Memorialul ieşean „Iosif Mateş“, echipa pugiliştilor pietreni va beneficia de sprijinul acordat de Consiliul Local al Primăriei, respectiv de ajutorul oferit de firma TCE 3 Brazi.

 

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.