Acasă Economic Au început înscrierile la examenul de consultant fiscal

Au început înscrierile la examenul de consultant fiscal

1058
0
DISTRIBUIȚI

 

Cetăţenii care vor să devină consultanţi fiscali ori consultanţi fiscali asistenţi se pot înscrie la examenul ce va fi organizat pentru atribuirea celor două calităţi, până pe data de 31 octombrie. Examenul va avea loc pe data de 15 noiembrie, iar cei care doresc să participe trebuie să trimită dosarele complete prin poştă cu confirmare de primire ori le pot depune direct, la sediul Camerei Consultanţilor Fiscali. Pentru atribuirea celor două calităţi, de consultant fiscal şi consultant fiscal asistent, candidaţii trebuie să depună la dosarul de înscriere, pe lângă cerere, şi CV-ul, copii ale diplomei de studii, actului de identitate, carnetului de muncă ori adeverinţă de la angajator, certificat de cazier judiciar, certificatul de cazier fiscal, adeverinţă medicală eliberată de medicul de familie şi dovada plăţii taxei de înscriere la examen, plus trei fotografii.

La examen se pot înscrie persoanele licenţiate ale unei facultăţi cu profil economic care să aibă experienţă profesională de minimum cinci ani în domeniul fiscal ori în cel financiar – contabil, să nu aibă antecedente penale şi să fie apte din punct de vedere medical.

Activitatea de consultanţă fiscală constă în prestarea de servicii profesionale în domeniul fiscal, acordarea de servicii si asistenta de specialitate pentru întocmirea declaraţiilor de impozite si taxe, asistenţă privind întocmirea documentaţiei pentru exercitarea căilor de atac împotriva titlurilor de creanţă şi a altor acte administrative fiscale, asistenţă privind creanţele bugetului general consolidat, asistenţă şi reprezentare în faţa Fiscului. De asemenea, consultanţii fiscali rea-lizează expertize fiscale la solicitarea instanţelor, a anchetatorilor, Fiscului ori altor părţi interesate şi acordă asistenţă fiscală în cauzele aflate pe rolul unei autorităţi jurisdicţionale. Consultanţii fiscali şi societăţile comerciale de consultanţă fiscală pot desfăşura, pe lângă activitatea de consultanţă fiscală, şi activităţi de expertiză contabilă, audit financiar, instruire şi perfecţionare în domeniul fiscal. Utilizarea ilegală a titlului de consultant fiscal este sancţionată cu sume de la 15.000 la 25.000 de lei.

În judeţul Neamţ, contribuabilii pot apela la serviciile a două firme de consultanţă fiscală active şi la 28 de consultanţi fiscali activi, în timp ce 7 sunt inactivi.

(Natalia RÎŞTEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.