Acasă Politica PSD a capturat 26 de primari de la PDL şi PNL

PSD a capturat 26 de primari de la PDL şi PNL

1076
0
DISTRIBUIȚI

 

Ioan Munteanu, deputat de Neamţ, a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că 26 primari din alte formaţiuni politice (PDL şi PNL) au semnat adeziuni de înscriere în PSD.

Munteanu a menţionat că printre cei care au venit cu tot cu acte acum la PSD sunt primarii care s-au anunţat, încă dinainte de alegerile euro-parlamentare, coordonatori speciali ai filialelor locale ale PSD. Acestora li s-au adăugat alte câteva nume noi, care au venit la PSD cu tot cu mare parte din filialele partidelor din care provin.

Chiar dacă la surt timp de la momentul aprobării migraţiei politice s-a discutat despre o perioadă în care să figureze ca independenţi, s-a ajuns la concluzia că e mai bine ca faptele să fie clare pentru toată lumea.

Lista primarilor care s-au alăturat PSD cuprinde 17 primari ce fuseseră membri ai PDL: Vasile Mărculeţ – Timişeşti, Ion Tănăselea –  Urecheni, Petre Zamfir – Crăcăoani, Gheorghe Iacob –  Sagna, Laurenţiu Todireanu –  Stăniţa, Petrică Prichici –  Ion Creangă, Leonard Oprea –  Icuşeşti, Viorel Smeria –  Valea Ursului, Vasile Baciu –  Horia, Petru Bîia –  Poiana Teiului, Ionel Ciubotaru –  Roznov, Carol Bereşoaie –  Gherăieşti, Anton Covasan –  Dămuc, Petru Bordea –  Pângaraţi, Vasile Olaru –  Girov, Dumitru Coroamă –  Ceahlău, Ion Tănăselea –  Urecheni. Acestora li se adaugă alţi nouă primari ce provin din PNL: Georgeta Blaj – de la Boteşti, Bogdan Ţarălungă – de la Războieni, Petrică Bistriceanu – de la Drăgăneşti, Daniel Lozonschi – de la Brusturi, Vasile Dragoş Ungureanu – de la Făurei, Vasile Alexandroaia – de la Grinţieş, Constantin Mătasă – de la Grumăzeşti, Ioan Sârbu – de la Ţibucani şi Ioan Gheorghe Mihăilă – de la Bălţăteşti.

„O să ia şi babele din biserică“

Alexandru Drăgan, preşedintele PDL Neamţ, care s-a văzut deja cu oamenii luaţi şi înregimentaţi deja la un alt partid a spus că era de aşteptat. „O să ia tot. O să ia şi babele din biserică“, a glumit amar primarul de Taşca căruia i-au dezertat aproape toţi primarii.

Deputatul Mugur Cozmanciuc a menţionat că în privinţa unor aleşi PNL era de aşteptat. El a dat cazul primăriţei de la Boteşti (despre care a spus că a venit la PNL de la PSD şi că acum s-a întors la primul partid) şi pe cel al primarului de la Brusturi (al cărui tată este preşedinte la organizaţia PSD). „E bine că ştim pe cine putem miza şi să nu păţim ca la alegerile europarlamentare, atunci când p2imarii noştri au lucrat pentru alte partide“, a comentat şeful PNL Neamţ.

Conform ordonanţei migraţiei, primarii, preşedinţii consiliilor judeţene, consilierii locali şi consilierii judeţeni, precum şi candidaţii declaraţi supleanţi mai au la dispoziţie doar două zile pentru a-şi exprima în scris opţiunea cu privire la partidul politic din care doresc să facă parte, fără a risca să-şi piardă funcţia. În cazul în care un ales nu depune niciun fel de declaraţie el va rămâne în partidul în care a fost ales. Secretarii judeţelelor, municipiilor, oraşelor sau a comunelor au rolul de a comunica situaţia centralizată la nivelul unităţii administrative, la prefecturi.

(Alex NECHITA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.