Acasă Social Delegaţie din Germania în vizită la Săvineşti

Delegaţie din Germania în vizită la Săvineşti

840
0
DISTRIBUIȚI

Membrii unei asociaţii din Germania au vizitat la sfârşitul săptămânii trecute Centrul de servicii sociale „Samariteanul Milostiv“ şi Centrul social – educativ „Popasul Iubirii Milostive“ din Săvineşti. Delegaţia a fost compusă din Leni Beyers – reprezentanta Cercului Misionar „Europa de Est“ din Süsterseel, Jens Ruber, Lina Reuber, Leon Reuber, Leo Mertens, Jakob Latour, Peter Schmitz şi Helga Titz.

Aceştia, însoţiţi de Dan Matzner – preşedintele Forumului Democrat German din Piatra-Neamţ au mers mai întâi la şcoala veche şi la atelierul de creaţie din cadrul Centrului social-educativ, fiind plăcut impresionaţi de acti-vităţile pe care copiii şi tinerii le desfăşoară. După popasul de la şcoala veche, musafirii au fost invitaţi să viziteze şi Centrul social-educativ „Popasul Iubirii Milostive“, care aparţine Parohiei „Sf. Voievozi“ din Săvineşti. Aici, au degustat din produsele realizate în atelierul de prescuri şi au admirat atelierul de broderie al centrului. „Am fost impresionată de cele văzute, de oamenii care se dedică unor cauze nobile. Eu am acum 75 de ani şi, atât timp cât mai sunt sănătoasă, voi face tot ce depinde de mine să ajut pe mai departe“, a declarat Leni Beyers, reprezentanta Cercului Misionar „Europa de Est“ din Süsterseel.

Pentru reprezentanţii asociaţiei, la fel de plăcute au fost şi vizitele făcute la  Centrul pentru persoane vârstnice din Roznov şi la Grădiniţa Dumbrava Roşie. Prichindeii au primit jucării, rechizite şi dulciuri şi i-au răsplătit pe musafiri cu un mic program artistic. La sfârşitul vizitei,  membrii delegaţiei au primit din partea preotului Petru Munteanu, diplome de recunoştinţă, în semn de mulţumire pentru sprijinul acordat în derularea proiectelor centrului şi câteva lumânări decorative, realizate de către voluntarii centrului.

Asociaţia Katholische Kirchengemeinde St. Hubertus Susterseel din Germania derulează activităţi social-filantropice în România de peste 12 ani. De-a lungul timpului au dontat centrelor din Săvineşti bunuri materiale şi alimentare, articole destinate persoanelor cu dizabilităţi, mobilier şi materiale igienico-sanitare. (S. DAMIAN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.