Acasă Eveniment Fost primar – condamnat pentru corupţie

Fost primar – condamnat pentru corupţie

1040
0
DISTRIBUIȚI

l Constantin Foltea, fost primar la Dulceşti, a primit doi ani şi opt luni de închisoare, cu suspendare l el mai are o pedeapsă de un an jumate, fără executare, pentru înşelăciune l sentinţele nu sunt definitive l fostul edil va trebui să facă 100 de zile de muncă în folosul comunităţii

Vinerea trecută, Constantin Foltea, care a ocupat timp de opt ani funcţia de primar al comunei Dulceşti, a fost condamnat la închisoare, de Judecătoria Roman, într-un dosar de corupţie. Deşi a fost apărat de doi avocaţi, el a primit doi ani şi opt luni de puşcărie, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată (faptă epuizată în noiembrie 2007), în dauna păgubiţilor Vasile Sârbu şi Elena Teslaru. Bărbatului i-a fost stabilit şi un termen de supraveghere de patru ani, perioadă în care nu are voie să încalce legea pentru că, dacă o face, ajunge după gratii.

„Pe durata termenului de suprave-ghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune la datele fixate de această instituţie; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, precum şi întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă neremune-rată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile, în cadrul Primăriei Comunei Dulceşti, conform protocolului încheiat cu Serviciul de Probaţiune“, se arată în sentinţa dată de judecătorii romaşcani. Totodată, Foltea a mai fost obligat să le plătească celor doi păgubiţi câte 12.500 de lei, cu titlu de despăgubiri – daune morale cauzate prin săvârşirea infracţiunii, precum şi a dobânzii legale aferente acestor sume calculate de la data rămânerii definitive a sentinţei şi până achitarea integrală a prejudiciului. Condamnatului i s-a impus şi un termen în care trebuie să se achite de aceste obligaţii, în caz contrar el riscând încarcerarea.

„Atrage atenţia inculpatului asupra necesităţii îndeplinirii integrale a obligaţiilor civile stabilite prin hotărârea de condamnare cel mai târziu cu trei luni înainte de expirarea termenului de supraveghere, precum şi a eventualelor consecinţe cauzate de nerespectarea acestora“, se arată în aceeaşi sentinţă a Judecătoriei Roman. Instanţa a mai dispus confiscarea de la Constantin Foltea a sumei de 12.469,29 lei, bani reprezentând contravaloarea terenului de 708 metri pătraţi, obiect al unui contract de vânzare-cumpărare încheiat de fostul primar în 2007.

Constantin Foltea mai are o condamnare penală, de un an şi şase luni, cu suspendare, pentru înşelăciune. Atunci, în acelaşi dosar au mai fost condamnaţi Vasile Roman (care momentan este consilier local la Dulceşti, dar care a ocupat funcţia de viceprimar în mandatul lui Foltea) şi Mihai Ghimici. Roman a primit un an de închisoare, cu suspendare, iar Ghimici – şase luni de închisoare, tot fără executare. Parte vătămată în acel dosar (înregistrat pe rolul instanţei în aprilie 2013) a fost romaşcanul Iancu Norocea. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.