Acasă Social Se înlocuiesc iar dalele la Curtea Domnească

Se înlocuiesc iar dalele la Curtea Domnească

3723
0
DISTRIBUIȚI

Curtea Domnească este iar şantier, de această dată fiind vorba de efectuarea unor lucrări de întreţinere şi reparaţii.
Lucrările au fost comandate de Primăria Piatra-Neamţ, în urma inspecţiilor făcute la Curtea Domnească de viceprimarul Aurelia Simionică. Aceasta a punctat către constructor deficienţele constatate şi a cerut remedierea lor, pentru a nu cauza şi altele noi. În principal e vorba de înlocuirea unor dale stricate, hidroizolarea unor cabluri sau a unor scurgeri pluviale. Marţi, o echipă de muncitori lucra de zor la refa-cerea finisajelor pe platoul Curţii Domneşti.
„Se lucrează acolo unde am avut ceva probleme după ieşirea din sezonul rece. Sunt lucrări de întreţinere, reparaţii, mici finisaje. Am căzut de acord cu constructorul că trebuie finalizate acum“, a declarat viceprimarul Aurelia Simionică.

Lucrările efectuate marţi nu au inclus şi Muzeul Curtea Domnească, acolo unde constructorul, Romconstruct Holding, are termen până pe 30 mai să remedieze problemele apărute. Şi care nu sunt puţine, pentru că în cel puţin cinci locuri plouă iar pe alocuri apa bălteşte. În urma unor vizite făcute în teren, reprezentanţii Complexului Muzeal Neamţ a tras un semnal de alarmă asupra faptului că ultimele ploi au afectat serios Muzeul Curtea Domnească (fostele pivniţe ale casei domneşti). Pe lângă infiltraţiile apărute, umezeala persistentă ameninţă să distrugă şi exponatele dinăuntru şi aparatura existentă acolo. Din acest motiv riscă să rateze şi introducerea în circuitul turistic al monumentelor istorice reabilitate, aflate în administrarea Complexului Muzeal Neamţ. Momentul era programat pentru data de 11 iulie 2014, însă a început să plouă deja în muzeu, astfel că lucrările ar putea fi compromise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.