Acasă Administratie Se apropie alegerile: Cozi la Evidenţa Populaţiei

Se apropie alegerile: Cozi la Evidenţa Populaţiei

722
0
DISTRIBUIȚI

Solicitările pentru obţinerea actelor de identitate ori pentru înnoirea acestora pun pe jar reprezentanţii serviciilor de evidenţă a populaţiei în această perioadă. Aglomeraţia s-a format şi pentru faptul că alegerile se apropie, iar oamenii conştientizează faptul că orice vot contează. Ieri, la Serviciul de evidenţă a populaţiei de la Mall cozile numărau peste 60 de oameni care aşteptau cu două ore înainte de deschiderea ghişeelor pentru a depune actele pentru obţinerea actului de identitate. Programul de depunere a dosarelor începea de la ora 10.30, iar oamenii veniseră de la ora 8.00. Având în vedere că mai e puţin până la ziua alegerilor prezidenţiale, potrivit directorului de la Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanei – Cosmin Ignatovici, cu siguranţă programul va fi prelungit la toate serviciile de evidenţă a populaţiei. „Ca de fiecare dată în preajma alegerilor, programul nostru de funcţionare este un program extins, pentru a da posibilitatea şi a celor cetăţeni care pe ultima sută de metri vin la noi, să intre în legalitate. Deocamdată nu s-a stabilit un program suplimentar cu publicul, dar cu siguranţă în săptămâna premergătoare alegerilor va funcţiona un program cu ore suplimentare, stabilit la nivel naţional. O să se lucreze pe 1 şi 2 noiembrie conform unui program prelungit. Pentru a-şi putea exercita dreptul constituţional de vot, rog pe cei care au termenele actelor de identitate expirate sau pe cale de expirare să se prezinte la ghişee să-şi perfecteze documentele“, a spus şeful Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanei (DJEP).

Prin urmare, nemţenii trebuie să-şi verifice perio-dic valabilitatea actelor de identitate pentru a nu fi puşi în situaţia de a nu putea să îşi exercite dreptul la vot.

Pentru a-i face pe oameni să conştientizeze importanţa schimbării actului de identitate, în cazul în care situaţia o impune, autorităţile au demarat, de mai multe ori, campanii în acest sens, acţiunea chiar dând roade. Mulţi dintre cetăţeni au înţeles şi s-au prezentat la ghişee pentru a fi în regulă cu buletinele. În evidenţele DJEP figurează aproximativ 18.000 de persoane cu actele de identitate expirate. Printre restanţieri se numără cei plecaţi în străinătate de mulţi ani, dar şi adolescenţi care încă nu au solicitat obţinerea actului de identitate la împlinirea vârstei de 14 ani. (Maria NISTOR)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.