10.9 C
Piatra Neamț
vineri, martie 28, 2025
AcasăAdministratieRestaurantul Monte Carlo, gajat la bancă pentru CMI Urban

Restaurantul Monte Carlo, gajat la bancă pentru CMI Urban

Date:

l Piaţa Centrală nu este singurul bun al CMI Urban, pus gaj la bancă pentru datorii l datoriile CMI Urban se ridică la aproape 18 milioane de lei

Restaurantul Monte Carlo, din Ştrandul Tineretului, a fost gajat de CMI Urban, deţinătorul lui, la bancă şi la Finanţe, pentru plata datoriilor. CMI Urban a mai gajat la bancă şi Piaţa Centrală, care a ars în noaptea de 19 spre 20 iulie. Potrivit raportului anual privitor la activitatea societăţilor comerciale aflate în subordinea Consi-liului Local, CMI Urban are următoarele mijloace fixe şi terenuri constituite garanţie: spaţiu comercial Piaţa Centrală „Sfântul Gheorghe“ – cu suprafaţă utilă de 5.444 metri pătraţi şi restaurantul Monte Carlo, cu suprafaţă utilă de 1.694 metri pătraţi. Tot potrivit raportului pe anul 2013, CMI Urban nu stă deloc bine la capitolul datorii, care se învârt în jurul colosalei sume de 18,6 milioane de lei, din care 16,8 milioane de lei trebuie plătite într-un an. Datoriile cele mai mari, înregistrate de firma Urban, sunt la plata taxelor şi impozitelor locale – 11 milioane de lei, eşalonările la bancă şi Finanţe – 2,5  milioane de lei, creditori diverşi – peste 400.000 lei, furnizori – 2,8 milioane de lei, datorii cu personalul şi salariile aferente. Pierderea netă raportată anul trecut de Urban a fost de 1,3 milioane de lei, cheltuielile – 9,5 milioane depăşind veniturile – 8,2 milioane de lei.

„Restaurantul Monte Carlo este pus garanţie, din 2011, pentru acordarea eşalonării la plată la Direcţia de Finanţe, dar este pus garanţie şi la Banca Transilvania, alături de Piaţa Centrală. La sfârşitul anului trecut aveam o eşalonare de aproximativ 2,5 milioane de lei către Finanţe. Legea ne-a cerut să punem drept garanţie, un bun, în raportul de eşalonare încheiat cu Direcţia de Finanţe“, a declarat Ioan Fiterău, directorul CMI Urban.

Restaurantul Monte Carlo a fost construit de primărie în Ştrandul Tineretului, fiind deschis pu-blicului în anul 2009. De atunci şi până în prezent, retaurantul a fost ales pentru organizarea nunţilor şi a diferitelor acţiuni ale primăriei dar şi firmelor private, deci ceva bani produce. Nu acelaşi lucru se mai poate spune despre Piaţa Centrală, care a ars în urmă cu o lună, dar este pusă gaj la Banca Transilvania pentru un credit în valoare de aproximativ 1,5 mi-lioane de lei. Creditul de 1,5 mi-lioane de lei a fost făcut de CMI Urban în anul 2009, luna septembrie, pentru a-şi acoperi necesarul de bani pentru rularea activităţilor curente, în condiţiile în care se cheltuiau mai mulţi bani decât se încasau.

Acum, însă, că Piaţa Centrală s-a năruit şi nu mai există fizic bunul gajat, există posibilitatea ca banca să-şi recupereze pierderea din banii de pe asigurare încheiată pe Piaţa Centrală. Sau, mai există o posibilitate, ca CMI Urban să refacă Piaţa Centrală şi banca să treacă noua construcţie, din nou, gaj la credit.

„Asta ne şi dorim: să o reconstruim şi apoi să o gajăm. Sper să găsim înţelegere la bancă“, a declarat directorul CMI Urban, Ioan Fiterău.

(Ioana CALIŢCHO)

Ultimele știri 🗞

2 COMENTARII

  1. Piata centrala a fost mereu un punct de interes pentru toti cei care au vrut sa faca afaceri curate si mai putin curate de cind era S.C. Fortuna.Bani,bani si iar bani,doar ei invirt si vor invirti totul….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.