Acasă Sport Fotbal juniori – „Karnaval Kupa“ 2014: Juniorii FC Ceahlăul, între remarcaţii turneului...

Fotbal juniori – „Karnaval Kupa“ 2014: Juniorii FC Ceahlăul, între remarcaţii turneului de la Debrecen

8689
0
DISTRIBUIȚI

Tinerii fotbalişti pietreni crescuţi în cadrul Liceului cu Program Sportiv pietrean dar legitimaţi în curtea FC Ceahlăul s-au întors cu rezultate bune şi foarte bune de la un nou turneu internaţional de pregătire. Cu două dintre grupele sale de instruire (copii născuţi în anii 2001 şi 2002), profesorul Gabi Rădulescu a participat în 8, 9 şi 10 august la Debrecen (Ungaria), în cadrul ediţiei cu numărul 24 a tradiţionalului turneu de verificare „Karneval Kupa“. Întrecerea a reunit la start 125 de echipe (grupe de copii născuţi din 1998 până în 2007) aparţinând cluburilor de profil din Ungaria, Polonia, Ucraina şi România. Reprezentanţii noştri au concurat în turneul de la Debrecen sub titulatura FC Ceahlăul.

Locul III în clasamentul final al celor de 13 ani

Cu grupa celor născuţi în anul 2001, tinerii jucători pietreni au încheiat competiţia pe un remarcabil loc 3. Formaţia antrenorul Gabi Rădulescu a câştigat detaşat primele trei meciuri din grupa în care a fost repartizată: 3-1 cu Halazi FS, 3-0 cu BP Testveriseg, respectiv 4-0 contra celor de la DSI. În faza superioară a competiţiei, pietrenii au dat peste câştigătoarele celorlalte două grupe ale categoriei de vârstă 2001. FC Ceahlăul a remizat, 1-1, cu Hajduszoboszlo, iar în cadrul „Cupei de Aur“ (finală) au pierdut, 0-4, duelul contra reprezentanţilor gazdă, Academia de Fotbal din Debrecen. Medalii, diplome, dar şi un preţios trofeu au însemnat recompensa gazdelor din Ungaria pentru parcursul remarcabil al elevilor profesorului Rădulescu.

Trei victorii, trei remize şi un eşec pentru juniorii pietreni de 12 ani

Apreciabil a fost şi traseul dovedit în turneul maghiar de juniorii mai mici (născuţi în anul 2002) ai FC Ceahlăul: trei victorii, trei remize şi o singură înfrângere. Ucrainenii de la Karpati Lviv, cei care aveau să şi câştige grupa de calificare, au reprezentat prima victimă a tinerilor fotbalişti pietreni: 1-0 pentru ai noştri. Din nefericire, pentru puştii Ceahlăului la grupa de vârstă 2002 au urmat două remize (0-0 cu Balamazujvaros, respectiv 2-2 cu Ujpest Budapesta) şi o înfrângere (0-1 cu Oroshaza), rezultate ce-au trimis echipa antrenorului Rădulescu pe locul 4 în seria de calificare, implicit în cadrul întrecerii „Cupei de Bronz“. Mai departe, reprezentanţii FC Ceahlăul au încheiat la egalitate, 0-0, cu Berettyoujfalu Debrecen şi au învins (3-0) pe Arieşul Turda şi 1-0 contra ucrainienilor de la FSK Kharkiv.

Adrian Olteanu, Antonio Agafiţei, Denis Domşa şi Alberto Rusu s-au numărat între marcatorii grupei pietrene la categoria 2001 în turneul de la Debrecen, iar Andrei Paizan, Eduard Jenariu, Edward Spătaru şi Răzvan Mateeş au punctat pentru FC Ceahlăul la categoria copiilor născuţi în anul 2002.

„Am fost la înălţime cu aceşti copii talentaţi“

Organizarea aproape ireproşabilă a competiţiei din Ungaria a fost unul dintre aspectele ce-au reuşit să-l impresioneze pe antrenorul echipelor pietrene. „Maghiarii sunt foarte bine organizaţi şi preocupaţi de joc. Îi consider drept un model demn de luat în seamă şi chiar de urmat. Pe partea cealaltă, noi am fost la înălţime cu aceşti copii talentaţi, remarcaţi şi de gazde“, a spus profesorul Gabi Rădulescu. Acesta şi-a bucurat elevii prin prezenţa lor la „Aquarium Park“, în zilele libere ale turneului, dar şi la meciul din cadrul campionatului primei ligi maghiare, între formaţia locală Debrecen şi Academia „Ferencz Puskas“, scor final 2-0. Pe durata turneului din Ungaria, reprezentanţii lotului celor două echipe FC Ceahlăul au găsit la Debrecen o bază extraordinară de pregătire, cu peste 30 de terenuri în trei baze de pregătire şi un stadion cu o capacitate de 15.000 locuri, inaugurat în luna iunie.

Planuri pentru competiţiile interne cu cele trei grupe

„Mulţumim conducerii FC Ceahlăul şi Liceului cu Program Sportiv din Piatra-Neamţ. Am vrea să mai putem participa şi la ediţiile viitoare ale acestui turneu tradiţional, însă depindem de foarte multe situaţii“, adăuga profesorul Rădulescu. Acesta încearcă o completare a celor trei grupe, pe care le are în pregătire: 2000, 2001 şi 2002. „Suntem deschişi tuturor copiilor de valoare capabili să ne ajute“.

Cu cei ajunşi la vârsta de 14 ani, antrenorul pietrean colaborează în programul de pregătire şi la jocurile oficiale cu alt antrenor, Codruţ Domşa, în curtea ACS Ceahlăul ‘05. Obiectivul echipei este acela de calificare la turneul zonal, ţel propus şi pentru grupa juniorilor B (FC Ceahlăul), copii născuţi în anul 2002.  La grupa de copii născuţi în anul 2001 (juniori C), FC Ceahlăul nu are fixat un anume obiectiv întrucât tinerii fotbalişti pietreni sunt cu un an mai mici decât ceilalţi competitori.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.