Acasă Economic Produse alimentare expirate în piaţă „la ruşi“

Produse alimentare expirate în piaţă „la ruşi“

920
0
DISTRIBUIȚI

Amatorii de chilipiruri, care cumpără produse de la „ruşii“ aciuaţi prin pieţele alimentare din Piatra-Neamţ şi Roman, ar trebui să fie foarte atenţi înainte de a băga marfa în sacoşe. Zilele acestea, comisarii de la Protecţia Consumatorilor au descoperit la unii dintre aceşti comercianţi alimente expirate.

„S-a constatat prezenţa la comercializare a unor produse indigene în cantitate de 14,5 kg şi în valoare de 642,5 lei (picioare porc afumate, slănină porc afumată, untură porc, macrou afumat) în afara termenului de valabilitate prevăzut de producător. Datele limită de consum menţionate pe produsele identificate erau – 06.04.2021, 30.03.2021, 20.03.2021.

Echipele de control au luat decizia de sancţionare a operatorilor economici, aplicând 3 avertismente şi 2 amenzi contravenţionale în valoare totală de 15.000 lei şi a dispus ca măsură complementară oprirea definitivă de la comercializare a produselor cu abateri.

Totodată, mărfurile alimentare aduse din Ucraina au etichete fără traducere în limba română, „fapt ce ar putea induce în eroare consumatorii  şi ar putea să îi determine să achiziţioneze produsele ca fiind de post“. Comisarii de la Protecţia consumatorilor dau ca exemplu produsul „Pârjoale CUTHI“.

De asemenea, au fost identificate şi alte produse de provenienţă Ucraina (scrumbie marinată VOMOND, conserve de peşte, conserve de ciuperci, fursecuri, marmeladă, fructe uscate, icre, bomboane vrac, hrişcă) cu deficienţe de etichetare. (Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.