Acasă Administratie Liderul sindical de la Ambulanţă – intermediar în dosarul şpăgilor

Liderul sindical de la Ambulanţă – intermediar în dosarul şpăgilor

397
0
DISTRIBUIȚI

Anchetatorii DNA au dispus, ieri, extinderea urmăririi penale pentru infracţiuni de corupţie faţă de alte 15 persoane şi faţă de dr. Dan Dorin Morenciu – fost manager general al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA), pentru o nouă serie de şpăgi primite de acesta pentru angajarea pe perioadă nedeterminată a altor 12 persoane.

Conform unui comunicat al DNA, cei 12 au dat câte 4.000 de euro ca să fie promovaţi la concursul din perioada 2-17 mai, iar banii i-au fost predaţi lui Morenciu în interiorul unei pensiuni din municipiul Piatra-Neamţ. „Mesagerii“ de adata aceasta au fost asistenta Luminiţa Maria Roznoschi şi liderul sindical Gladior Andronache. De asemenea, un alt complice a fost asistentul Ionuţ Doarbeş.

Drept urmare, Morenciu este acuzat de altă luare de mită, iar Rozonschi, Andronache şi Doarbeş – de complicitate. Totodată, pentru dare de mită sunt cercetaţi Cătălina Ioana Rascarache, Ana Maria Iacob, Larisa Petronela Afloarei, Daniela Alexa, Andreea Alexandra Ciubotaru, Victor Neculai Matei, soţia altui candidat la concurs, Sebastian Mihai Vrînceanu, Ionel Faraon, Petru Neacşu, Ciprian Constantin Jigău şi Marius Roşu.

„Există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: în perioada 2-17 mai, managerul general interimar al SJA, Morenciu Dan Dorin, prin intermediul suspecţilor Rozoschi Maria Luminiţa, Andronache Gladior şi Doarbeş Ionuţ, ar fi pretins şi primit de la ceilalţi 12 suspecţi câte 4.000 euro/persoană pentru a fi declaraţi admişi la un concurs pentru personalul sanitar şi sanitar auxiliar, ce viza ocuparea unor posturi pe o perioadă nedeterminată în instituţia mai sus menţionată.

Suma totală de 48.000 euro solicitată ar fi fost remisă inculpatului Morenciu Dan Dorin de către suspecţii Rozoschi Maria Luminiţa şi Andronache Gladior în data de 17 mai , în interiorul unei pensiuni din municipiul Piatra-Neamţ. Suspecţilor li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală“, se arată în comunicatul DNA. Urmează de văzut dacă noiii inculpaţi din acest dosar vor fi reţinuţi şi duşi la Tribunalul Bacău cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Reamintim că, în dosarul „Şpagă la Ambulanţă“, dr. Morenciu este încarcerat preventiv, asistentele Rozonschi şi Maria Preda sunt în arest domiciliar, la fel ca alţi opt candidaţi care au dat mită şi au ajuns angajaţi la SJA. Până acum, DNA a probat că Morenciu a încasat şpăgi în trei rânduri, cumulate la 123.000 de euro.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.