Acasă Administratie Pietrenii s-au comportat civilizat la Zilele Oraşului

Pietrenii s-au comportat civilizat la Zilele Oraşului

265
0
DISTRIBUIȚI

La începutul acestei săptămâni reprezentanţii Poliţiei Locale au făcut un rezumat al Zilelor Oraşului din punctul de vedere al ordinii şi liniştii publice, iar concluzia finală a fost aceea că pietrenii s-au comportat civilizat la evenimentele organizate weekend-ul trecut în centrul oraşului. Nu au lipsit, însă, amenzile acordate comercianţilor ambulanţi care nu au putut prezenta autorizaţie, pentru că nu deţineau una.

„Piatra Fest 2022 s-a încheiat fără a se înregistra evenimente nedorite sau fapte de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică.

Efectivele Poliţiei Locale Piatra Neamţ, aflate în operativ în perioada 23 – 26 iunie au acţionat în vederea prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, a depistării persoanelor care consumă băuturi alcoolice şi tulbură ordinea şi liniştea publică şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică.

Astfel, pe parcursul celor 4 zile au fost legitimate 83 de persoane, iar alte 185 au fost atenţionate cu privire la respectarea prevederilor Legii 61/1991 şi a hotărârilor Consiliului Local.

S-au aplicat 33 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 19.140 de lei, cele mai multe dintre acestea, 14, în valoare de 12.250 de lei, comercianţilor ambulanţi care au încălcat H.C.L. 43/2022 (Regulamentul de ocupare a domeniului public pentru funcţionarea teraselor sezoniere / efectuarea comerţului stradal ocazional). Mai multe persoane fără adăpost şi cetăţeni care apelau la mila publică au fost îndepărtaţi din perimetrul destinat activităţilor cultural artistice, o persoană cunoscută cu afecţiuni psihice fiind transportată la spital şi internată la Secţia Psihiatrie a S.J.U. Piatra Neamţ.

În acelaşi context au fost aplicate mai multe amenzi pentru nerespectarea modului de depozitare a deşeurilor menajere precum şi pentru încălcarea legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice“, au explicat reprezentanţii Poliţiei Locale.

(R.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.