Acasă Economic Hoaţele din Galleria Mall ameninţă cu moartea

Hoaţele din Galleria Mall ameninţă cu moartea

3905
7
DISTRIBUIȚI

l vizată este femeia care a făcut publice fotografiile cu ţigăncile surprinse la furat într-un magazin l etronela Elena Ploscaru cere ajutorul Poliţiei l localnicii din Gara Veche se pregătesc de un linşaj

După mediatizarea în cotidianul nostru a imaginilor cu cele trei ţigănci care şi-au făcut un obicei să fure din complexul comercial „Galeria Mall“ Piatra-Neamţ, şi lansarea fotografiilor atât în mediul virtual, ţigăncile vizate au fost recunoascute de mai mulţi cetăţeni. De cealaltă parte, aflând că au devenit „vedete“, cele trei hoaţe au trecut la ameninţări cu moartea, vizată fiind femeia care le-a prins la furat şi a publicat imaginile de pe camerele video de supraveghere.

„Vă mulţumesc pentru iniţiativa de a publica articolul cu privire la hoaţele care terorizează centrul comercial Galleria Mall. Credeţi că rezolvăm ceva? Tare mult aş vrea ca toată situaţia aceasta să nu fie în zadar. Vă trimit nişte mesaje cu ameninţările lor, ca să vă daţi seama cam de ce sunt în stare. Mai mult, pe internet, şi-au făcut un cont fals cu numele meu şi scriu acolo tot felul de prostii. Am primit mai multe mesaje de la persoane cărora le este frică de ele. Pot oare trei ţigănci amărâte să ne facă pe noi, atâţia oameni, să ne fie frică să mai ieşim pe stradă?! Sincer, nu mi-e frică, vreau doar să avertizez şi alţi oameni să facă plângere la Poliţie, de câte ori sunt ameninţaţi sau furaţi. Ţiganii, fiind de felul lor sălbateci, credeţi că ar trebui să mă tem pentru viaţa mea, a familiei, a angajatelor mele, care nu au nicio vină în afară de cea că, în loc să fure, muncesc?! Nu credeam că o să se ajungă atât de departe, dar odată şi odată trebuia să fac ceva. Nu putem sta cu mâinile în sân şi cu frică!“, a povestit Petronela Elena Ploscaru.

Mai mulţi cetăţeni care au făcut fotografiile cu hoaţele le-au recunoscut pe ţigănci. „Una este Bianca, aşa o cheamă, e româncă măritată cu un ţigan. Cealaltă e cumnata ei, Maria. Stau în cartierul Gara Veche, în spate la Mall, prin zona Şcolii nr. 9. Fură tot ce prind. Eu le-am văzut cum au intrat în magazin cu copilul desculţ, l-au încălţat cu adidaşi noi, luaţi de pe raft, şi au ieşit trecând pe la casă fără să plătească. Fură şi din curţile oamenilor, găini, produse agricole, tot ce poate fi vândut“, a declarat o localnică din Gara Veche. O altă persoană a spus că mulţi pietreni din zona unde stau aceste ţigănci, sătui de faptele individelor şi considerând că Poliţia nu face îndeajunse razii în Gara Veche, vor să le linşeze pe ţigănci. „Mă duc noaptea cu o canistră cu benzină şi le dau foc la casă. Aşa am terminat problema!“, a spus, ferm, un bărbat din cartier.

„Dacă până mâine nu ştergi pozele te radiez de pe faţa pământului“

Prezentăm în rândurile următoare unul din mesajele de ameninţare trimise de ţigănci, mesaj în care este vizată Petronela Ploscaru. A trebuit să cenzurăm din conţinutul acestuia, deoarece au fost folosite foarte multe înjurături şi apelative pe care hârtia nu le suportă: „Fă târfa dracului, când pun mâna pe tine mă (…). De unde ai atâta tupeu în tine să postezi pozele astea?! Nu ţi-e frică de ele cum le este la alea din Kenvelo. Aaa, lasă că îţi dau numai cu picioarele în (…) când te prind, până ai să pomeneşti de ţigani. (…) Dacă până mâine nu ştergi pozele, şi când vii la serviciu şi când pleci, te aşteaptă toţi ţiganii din Speranţa şi fac porno din tine (…) o să-ţi iei concediu medical, te cunosc, ştiu unde stai, te radiez de pe faţa pământului şi pe tine şi pe rasa ta! Fă prostitoato, pentru faptul că ai pus pozele alea, ai să vezi ce poze o să pun eu pe Facebook, vor băieţii de la Speranţa să facă un film cu tine, abia aşteaptă să te întâlnească. Ai greşit persoanele, fă! Zdreanţa dracului (…) de acum să ai grijă pe unde calci! Cu băiatul tău, de acuma o să trebuiască să îţi pui bonă că n-o să mai poţi să ai grijă de el! N-o să mai poţi să scrii la calculator că îţi pun mânile în ghips! Ce te învaţă poliţiştii să te fereşti, că nici nu ai să ştii cum dai cu ochii de noi! Fă, auzi la mine, dacă  vrei să ai viaţă liniştită, mai bine şterge ce ai postat şi o să fie bine! Nu le ştergi? Mai încolo va fi prea târziu şi o să regreţi, fii atentă ce îţi spun“, ameninţă un individ de pe contul cu numele „Giovi Giovani“.

La final, Petronela Ploscaru reia apelul făcut către cei care au fost victime ale celor trei ţigănci, fiind jefuiţi sau ameninţaţi, să facă plângere la Poliţia Municipală Piatra-Neamţ.

Gravidele cu mâna lungă

Scandalul interetnic pe cale să înceapă în oraş, amplificat şi de isprăvile găştii lui Orlando, a pornit, aşa cum relatam, de la înmulţirea atacurilor date de cele trei ţigănci în magazinele din oraş. Nu numai la Mall, dar şi în Petrodava, Unic sau alte centre comerciale mari din oraş. Numai săptămâna trecută, individele au „operat“ de trei ori la un singur stand, folosind următoarea metodă: două dintre ele abordează vânzătoarea, distrăgându-i atenţia, iar a treia pune mâna pe ceva de valoare, ascunde produsul sub fustă, sau în geantă, şi pleacă. „Dacă paza, Poliţia, nimeni nu face nimic, m-am gândit să le public pozele în speranţa că cei din judeţ le vor distribui până vor ajunge la cineva care le cunoaşte şi le atenţionează să-şi mute «cuibul». Le-am prins cu «marfa» în geantă, după ce au furat, şi au amuţit… Nu se aşteptau să fie prinse, ele nişte profesioniste care fură şi câte şase cutii de papuci odata şi zece role de hartie igienică… Şi mai sunt şi gravide două din ele“, spunea, săptămâna trecută, Petronela Ploscaru.

(Mihai SAVA)

7 COMENTARII

 1. Bravo domnisoara. Giovani ala numai gura e de el, este un fricos si jumatate dar prinde curaj ca mai merge cu cineva, in rest este o nulitate absoluta. Trebuie sa ne unim mai multi. Amenintari putem face si noi, nu e greu. Sa ne adunam cativa si le dam foc sa arda in Gara Veche.

 2. Tolerantza nu trebuie transformata in abuz!

  Tiganii ne vor conduce, se inmultesc mai mult decat noi, ei vor fi noua RRomanie.

 3. […] După mediatizarea în cotidianul nostru a imaginilor cu cele trei ţigănci care şi-au făcut un obicei să fure din complexul comercial „Galeria Mall“ Piatra-Neamţ, şi lansarea fotografiilor atât în mediul virtual, ţigăncile vizate au fost recunoascute de mai mulţi cetăţeni. De cealaltă parte, aflând că au devenit „vedete“, cele trei hoaţe au trecut la ameninţări cu moartea, vizată fiind femeia care le-a prins la furat şi a publicat imaginile de pe camerele video de supraveghere. Detalii pe Realitatea Media […]

 4. moarte tiganilor!!!!!! sa ii omoram pe toti,sa le dam foc,sa le distrugem rasa imputita si nespalata.De acum a ajuns care pe care,toleranta nu isi mai are rostul. Fiinte cretine si ordinare,pleava societatii!!!!

 5. Felicitari acestei persoane care a avut cel putin,nestiind ce intorsatura putea sa aiba gestul sau onest,bunul simt venit din disperare sa arate ca autoritatile nu au eficienta necesara sa actioneze in just.Pina la urma va fi o curatire etnica,intr-un fel sau altul si vina va fi a romanilor(cetateni cinstiti).
  Bravo PETRONELA !!! Imi pare rau pt amenintarile pe care le-ai primit de la aceste…..

 6. Felicitari pentru cine a scris acest articol. !
  Legile noastre sunt vinovate.
  Legile noastre, sunt facute tot de Hoti . Cand sunt prinsi li se da drumul. Se vorbeste frumos cu ei, ca nu cumva sa fie jigniti.
  Atata vreme cat nu avem legi care sa condamne talhariile la fel ca omorurile, indiferent ca hotul este minor sau major, , vom suferi. Cine sufera cel mai mult ? pensionarii, parintii nostri…..toti .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.