Acasă Eveniment Înşelaţi de un fals agent imobiliar

Înşelaţi de un fals agent imobiliar

3586
1
DISTRIBUIȚI

Doi bătrâni dintr-o comună apropiată municipiului Roman au fost înşelaţi, într-o tranzacţie cu terenuri, de un individ care pretindea că este agent imobiliar şi care a dat mai multe ţepe similare în toată Moldova. Victime în acest caz sunt Ioana Lăpuşneanu şi Dumitru Roman, iar „artizanul“ afacerii este romaşcanul Cristian Florin Goşman, în vârstă de 35 de ani, care a fost ajutat de complicii Ioan Diaconu şi Iulian Claudiu Păuleţ. Iniţial, Parchetul de pe lângă Tribunalul judeţean a dispus „albirea“ lui Goşman şi a complicilor săi, dar soluţia a fost atacată în instanţă de către victime. Miercuri, Judecătoria Roman le-a dat dreptate păgubiţilor şi a dispus redeschiderea urmăririi penale: „Dispune redeschiderea urmăririi penale faţă de învinuiţii Goşman Florin Cristian, Diaconu Ioan şi Păuleţ Claudiu Iulian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, completarea cercetării şi adoptarea unei soluţii legale şi temeinice“.

Extras de cont de un milion de euro – falsificat

Goşman nu este la prima ispravă de acest fel, el primind şi o condamnare de patru ani de puşcărie pentru o înşelăciune similară comisă în 2008. Conform sentinţei, în perioada august – septembrie 2008, individul a luat legătura cu mai multi ieşeni din comuna Valea Lupului, fiind interesat de achiziţia de terenuri în zona respectivă. Aşa a intrat în contact cu doi bătrâni cărora le-a spus că este reprezentantul unui angajat al Băncii „Allianz Ţiriac“ şi că intermediază pentru aceasta achiziţia de terenuri. Cei doi soţi deţineau 2.011 metri pătraţi de teren, alţi 1.372 mp în intravilanul localităţii Valea Lupului şi 650 mp în intravilanul satului Rediu. Goşman s-a oferit să cumpere cele două terenuri cu un preţul de 520 de euro pe metru pătrat, astfel că preţul final al tranzacţiei a fost stabilit la 1,1 milioane de euro. Apoi, Goşman a stabilit cu cei doi soţi să încheie la notar un antecontract de vânzare-cumpărare, pentru cele două suprafeţe, iar apoi să încheie o procură specială prin care el era mandatat să poată vinde terenurile, iar banii să ajungă la proprietari prin transfer bancar.

La începutul lunii septembrie 2009, Goşman şi cei doi soţi s-au dus la sucursala BCR şi au deschis pe numele lor un cont în valută, spunându-le că banii vor fi viraţi de reprezentanţii „Allianz Ţiriac“, iar pentru intermedierea tranzacţiei el îşi va opri un comision de 100.000 de euro. Două zile mai târziu, cei trei       s-au reîntâlnit în faţa biroului notarial. Înainte de a intra în birou, Goşman le-a arătat bătrânilor un extras de cont din care reieşea că banii fuseseră deja viraţi în contul lor. După câteva ore, au revenit la notar şi au perfectat actele, romaşcanul a adus chiar un extras de cont „original“, cu care a păcălit şi notarul. Apoi, după semnarea actelor, Goşman a contactat un bărbat din Hârlău, căruia i-a vândut cele doua terenuri pentru 35.000 de euro.

Pe urmă a dispărut cu banii obţinuţi şi nu a mai putut fi contactat. Când cei doi soţi şi-au dat seama că au fost înşelaţi, pentru că nu aveau niciun euro în cont, şi au rămas şi fără pământ, au făcut plângere la Poliţie. (Mihai SAVA)

1 COMENTARIU

  1. Sa nu uitam ce a facut penelista Drexler,care a înlocuit directorii de la licee de prestigiu din Roman.Acesti directori nu au fost 11ani,au fost 16 ani .Acesti directori si -au câștigat drepturile prin procese lungi.Asa,domnul director Obreja sa nu plângă (si alți penelisti…..)oricine poate fi înlocuit ,si nu este execuție pesedista.
    Sa aibă curaj sa revină la catedra ,fara prea multe comentarii.
    Succes!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.