Acasă Eveniment Furt de 37.000 de lire sterline

Furt de 37.000 de lire sterline

514
0
DISTRIBUIȚI

Un ieşean în vârstă de 34 de ani a fost reţinut, în ziua de 28 ianuarie, după ce, prin infracţiuni informatice, a sustras 37.000 de lire sterline din contul bancar al unui pietrean. Oamenii legii au făcut trei percheziţii la Iaşi, în urma cărora au găsit mai multe sisteme informatice, carduri bancare, cititoare de carduri, 12.085 de lire sterline, 1.485 de euro, 11.619 lei, 205 dolari americani, 100 de dolari jamaicani, precum şi un plic cu marijuana.

„Din cercetări a reieşit că bărbatul ar fi creat, fără drept, prin utilizarea datelor de identificare ale unei alte persoane, un cont de acces online banking pe contul bancar al acestuia, deschis la o bancă din Regatul Unit. În perioada mai – iunie 2020, ar fi accesat, fără drept, contul bancar şi ar fi transferat 37.000 de lire sterline, dintre care 36.000 de lire sterline în contul său şi ar fi efectuat o plată de 1.000 de lire sterline către un comerciant. De asemenea, în cursul anului 2020, ar fi deţinut şi folosit echipament hardware şi software, pe care le-ar fi folosit la falsificarea instrumentelor de plată electronică şi a instrumentelor de plată la comerciant“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Ieşeanul urmează să fie prezentat Parchetului Tribunalului de sub Pietricica, cu propunere de luare a unei măsuri preventive, pentru infracţiuni informatice. La prinderea acestuia şi-au adus aportul poliţiştii ieşeni ai Secţiei Leţcani şi „mascaţii“. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.