Acasă Sport Fotbal – Liga 1 / Mâine seară, duelul împotriva Chiajnei va fi...

Fotbal – Liga 1 / Mâine seară, duelul împotriva Chiajnei va fi prima „finală“ pentru Ceahlăul în noul campionat

2804
0
DISTRIBUIȚI

 

Jucătorii Ceahlăului sunt încurajaţi chiar din interiorul vestiarului pentru meciul de mâine seară, al doilea în „capul de afiş“ al rundei cu numărul 6 în campionatul Ligii 1. Atacantul Andrei Pavel spune că el şi coechipierii au „aşteptări multe şi mari“ de la partida împotriva Concordiei. „Nu trebuie să ne culcăm «pe o ureche», după ce am învins Steaua la ea acasă. Cu un succes adjudecat împotriva Chiajnei, vineri seară vom acumula 10 puncte în acest start de campionat, iar cel mai probabil vom şi urca în clasament“. Pavel rămâne cel mai folosit jucător cu profil ofensiv în formula de start a antrenorului Florin Marin, la disputele noii ediţii de campionat.

Meci cu miză dublă, de totul sau nimic

Asemeni Ceahlăului, Chiajna vrea ca în jocul de pe Borozghean toate cele trei puncte puse ca miză a jocului. Cele două adversare sunt contracandidate în lupta pentru supravieţuire la nivelul primului eşalon. Pietrenii stau ceva mai bine în clasament: locul 9 faţă de 13 (primul re-trogradabil), cel al adversarilor de mâine. Starea de moment alor noştri (una excelentă gândind la subţirimea valorică şi numerică a lotului) se datorează în mare parte actualului antrenor. Manager general la debutul sezonului, Florin Marin a rămas antrenorul neînvins în Liga 1 după ce a preluat echipa, la etapa a treia, lăsată fără punct câştigat şi cu un golaveraj dezastruos: 1-8.

Spre deosebire de ai noştri, Chiajna a excelat la capitolul achiziţii

Patru puncte a acumulat Chiajna, înaintea duelului de mâine pe „Municipalul“ pietrean. Obiectivul şi prestaţia propriilor jucători în meciurile de Liga 1 nu a părut a reprezenta un principal obiectiv pentru tabăra ilfoveană, la etapele precedente. Cei de la Concordia s-au dovedit a fi mai preocupaţi de campania de completare a lotului de jucători şi a propriului staff. În vestiarul condus de Marius Şumudică a ajuns ca o nouă soluţie fostul mijlocaş al Oţelului, Florin Lovin. Ieri în lotul celor de la Chiajna era aşteptat şi „Prinţul“ Adrian Cristea, cel considerat de antrenorul Şumudică şi managerul Narcis Răducan drept „un pariu aparte“ pentru ei şi echipă. „Chiajna este o echipă ce a reuşit transferuri importante în vară, au adus jucători şi străini şi români, cu experienţă. Este o echipă periculoasă, o echipă incomodă, mai ales în jocurile pe care le dispută în deplasare“ îşi caracterizează adversara de mâine, antrenorul Ceahlăului.

Ceahlăul trage de primul succes acasă

După ce etapa trecută au provocat prima înfrângere campioanei, chiar în „Templul“ din Ghencea, jucătorii Ceahlăului îşi umflă muşchii pentru adjudecarea celui dintâi succes al stagiunii, pe terenul propriu. Precedentele jocuri s-au terminat bine pentru oaspeţi: ASA Tg. Mureş a plecat victorioasă (4-1), iar Dinamo doar cu o remiză (1-1). Oficialii Ceahlăului se aşteaptă ca propria echipă să pornească favorită la obţinerea victoriei, în duelul de vineri. Nu doar datorită propriului teren, cât mai ales din pricina rezultatelor pozitive obţinute în ultimele trei runde.

La nivelul echipei, atmosfera de încredere şi optimismul şefilor se transformă într-o presiune în plus pe umerii jucătorilor.

Florin Marin a căutat în zilele pregătitoare meciului de mâine să alunge starea de euforie creată la izbânda cu Steaua, iar mai apoi să-şi capaciteze echipe pentru meciul imediat „de şase puncte“: „Numai cu seriozitate, concentrare, determinare şi agresivitate pozitivă, plus disciplină de joc, ne vom putea apropia celelate rezultate pozitive. Sunt convins că numai aşa vom câştiga cele trei puncte, vineri seară“.

Calancea şi Onciu, primii absenţi la meciul de vineri

Convocat pentru o nouă acţiune la echipa naţională a Republicii Moldova, portarul Nicolai Calancea va absenta pentru Ceahlăul, în jocul de vineri seară, dar şi pentru programul de săptămâna viitoare a formaţiei pietrene. În plus, goal-keeperul basarabean este învoit şi pentru a participa la propria-i nuntă. Mijlocaşul Marius Onciu este un alt jucător indisponibil pentru tabăra pietreană la vizita Chiajnei. Acesta şi-a reluat programul de pregătire, după durerile resimţite la un genunchi, dar rămâne să se antreneze separat de restul coechipierilor.

Vaidas şi Clonin, convocaţi la echipele naţionale

Sub semnul incertitudinii, datorită pro-blemelor medicale pe care le-au anunţat, se mai află în vestiarul pietrenilor alţi trei jucători: Dumitraş, Marc şi Vaidas. Ultimul este aşteptat şi la naţionala Lituaniei, pentru acţiunea programată săptămâna viitoare. O convocare similară în tabăra formaţiei nemţene a primit-o şi mijlocaşul Oleg Clonin, pentru selecţionata Republicii Moldova.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.