-1.7 C
Piatra Neamț
vineri, ianuarie 17, 2025
AcasăSocialFilă din jurnalul Taberei de creaţie „Aripi de înger“

Filă din jurnalul Taberei de creaţie „Aripi de înger“

Date:

Copiii şi tinerii aflaţi zilele acestea în Tabăra de creaţie „Aripi de înger“ şi-au propus, la fel ca la ediţiile precedente, să consemneze zilnic, într-un jurnal, toate activităţile desfăşurate peste zi.

Cu siguranţă cele mai frumoase clipe le-au trăit în cadrul excursiilor efectuate în judeţul Neamţ. În cazul participanţilor din Republica Moldova, aflaţi pentru prima oară pe meleaguri nemţene, vizitele efectuate la muzeele şi mănăstirile nemţene vor rămâne pentru mult timp în categoria amintirilor extraordinare.

Câteva pagini ale jurnalului de tabără sunt completate cu impresiile din excursia efectuată pe 20 august pe traseul Săvineşti – Piatra-Neamţ – Târgu-Neamţ – Humuleşti: „Cetatea Neamţ, unul dintre cele mai frumoase obiective turistice, Mănăstirea Neamţ fascinează prin arhitectura şi pictura deosebită. Nu ne ajung cuvintele să mulţumim pentru acest sejur şi pentru organizare. Felicitări organizatorilor şi voluntarilor fundaţiei, zona este extraordinară, avem material bun pentru a picta, sperăm să facem faţă aşteptărilor“, a precizat prof. Lilia Cazacu, coordonatoarea grupului de tineri din Republica Moldova.

Impresionaţi de minunăţiile naturii şi de o parte din zonele pitoreşti ale judeţului Neamţ, grupul de excursi-onişti şi-a continuat drumul spre Mănăstirea Neamţ. „Sunt pentru prima dată în România şi am rămas foarte surprinsă de imaginile de aici. Mi se pare că toţi oamenii de aici muncesc în fiecare zi pentru a avea o curte curată. Mi-a plăcut foarte mult Cetatea, dar cel mai mult Mănăstirea Neamţ“,  a spus Lia Dodan din Republica Moldova.

Membrii grupului au avut parte de încă o surpriză: au vizitat Casa Memorială „Ion Creangă“ din Humuleşti. Ca şi amintirile pe care Creangă le-a păstrat despre copilăria sa, aşa şi copiii participanţi la tabăra de creaţie „Aripi de înger“ vor păstra, cu drag, în suflet drumeţiile şi perioada petrecută în tabără.

Reamintim că în perioada 17-26 august peste 150 de copii şi tineri din Neamţ şi Republica Moldova participă la Săvineşti, la a IX-a ediţie a taberei de creaţie organizată de preotul Petru Munteanu – parohul Bisericii „Sfinţii Voievozi“ cu sprijinul voluntarilor din cadrul Fundaţiei „Solidaritate şi Speranţă“.

(Sabina DAMIAN)

Ultimele știri 🗞

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.