Acasă Administratie Abia refăcută pe bani europeni, Strada Petru Movilă va redeveni un calvar...

Abia refăcută pe bani europeni, Strada Petru Movilă va redeveni un calvar pentru şoferi

2644
0
DISTRIBUIȚI

l Apa Serv are de efectuat lucrări de reabilitare a reţelei de apă şi canalizare
l stricarea străzii ar duce la o importantă pagubă în bugetul municipiului

Primăria Piatra-Neamţ riscă să ajungă în situaţia de a fi obligată să înapoieze Uniunii Europene circa 14 milioane de lei. În plus, pietrenii s-ar putea alege şi cu o pagubă de alt gen, una dintre cele mai bune străzi din oraş (finalizată în 2011, din fonduri europene) riscând să fie stricată. Culmea, stricăciunile s-ar produce pentru realizarea unui alt proiect finanţat din bani europeni, proiectul ISPA al Companiei Apa Serv.

Este vorba de strada Petru Movilă, Compania Judeţeană Apa Serv având programate pentru începutul anului viitor, lucrări de reabilitare a reţelei de apă şi canalizare. Lucrările vor afecta partea stângă a străzii, unde se află îngropată magistrala de apă ce vine de la captarea din Vaduri. Conducta va fi înlocuită cu alta nouă, se va reface şi canalizarea dar, dacă strada va fi afectată, există riscul ca primăria să fie nevoită să dea înapoi vreo 14 milioane de lei, cât a primit de la Uniunea Europeană şi de la Guvern, pentru modernizare. Deocamdată, între Primărie şi Apa Serv nu a apărut vreun conflict, împreună căutând soluţii pentru evitarea neajunsurilor. „Noi ne-am exprimat disponibilitatea de a găsi o soluţie pentru efectuarea lucrării, nu ne opunem acestui lucru dar trebuie identificată soluţia tehnică cpentru a nu strica lucrarea noastră, căci altfel există riscul de a pierde banii europeni. Cei de la Apa Serv au de lucrat pe o bandă şi este vorba să înlocuiască conducta magistrală de aducţiune a apei, ce vine de la Vaduri şi se continuă până la Dumbrava Roşie. Proiectul Apa Serv a apărut după ce noi am realizat proiectul cu Petru Movilă, iar strada are zece ani garanţie, din momentul recepţiei, în 2011. Apa Serv vrea să se apuce de lucrări în primăvara anului 2015 şi caută, până atunci, o soluţie ca să schimbe conducta fără să strice drumul“, a declarat viceprimarul Dragoş Chitic.

Acesta a purtat discuţii cu reprezentanţii Apa Serv la sfârşitul săptămânii trecute şi s-a adus în discuţie şi această problemă, una din cele mai importante cu care se confruntă compania judeţeană în efectuarea lucrărilor de reabilitare a reţelei de apă-canal. Au fost purtate deja discuţii cu mai multe firme din ţară care ar putea da o soluţie pentru a nu afecta lucrarea cu fonduri europene a primăriei pietrene, dar deocamdată nu s-a ajuns la nicio o concluzie.

(Ioana CALIŢCHO)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.