Acasă Eveniment Exerciţiul din parcarea Curţii Domneşti

Exerciţiul din parcarea Curţii Domneşti

546
0
DISTRIBUIȚI

Aşa cum am relatat în ediţia precedentă, marţi seară, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU) „Petrodava“ a făcut un exerciţiu în cazul producerii unui accident care duce la prăbuşirea unor elemente de construcţie ale pasajului rutier şi parcării din amplasamentul Curţii Domneşti (municipiul Piatra-Neamţ).

Conform scenariului, la ora 19 cineva a apelat 112 anunţând că o maşină a intrat într-un stâlp de susţinere a pasajului, în autoturism au rămas încarcerate două persoane, şi din grinda de rezistenţă susţinută de stâlp au căzut elemente din beton peste vehicul. La locul producerii evenimentului au intervenit pompierii, poliţiştii, funcţionari de la Primărie, reprezentanţi ai Publiserv şi Poliţia Locală.

„Până la efectuarea actiunilor  de descarcerare, pompierii, cu ajutorul unui utilaj de la Publiserv şi a unor mijloace din dotarea containerului de căutare-salvar,e au asigurat zona pentru a se putea interveni în siguranţă. În momentul producerii accidentului în parcarea subterană se mai aflau cinci persoane. Acestea s-au panicat, iar una dintre ele, ce se afla la volanul unui autoturism a accidentat o persoană din parcare. Victima a fost scoasă de sub autoturism de către pompieri şi predată echipajului SMURD pentru a fi transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe. Între timp, cele două victime aflate în autoturism au fost descarcerate, fiind preluate de echipajele SMURD“, se arată într-un comunicat al IJSU. Exerciţiul s-a încheiat pe la ora 21.30, iar pe perioada desfăşurării acestuia circulaţia rutieră a fost întreruptă de la Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi“ până la intersecţia străzilor Ştefan cel Mare şi Dimitrie Ernici.

(M. SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.