Acasă Eveniment Elevi chiulangii culeşi de prin baruri

Elevi chiulangii culeşi de prin baruri

487
0
DISTRIBUIȚI

În perioada 11.04.2019 – 12.04.2019, poliţiştii din cadrul Biroului Ordine Publică al Poliţiei Locale Piatra-Neamţ, împreună cu un reprezentant al  Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ, au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii absenteismului şcolar, a consumului de alcool de către minori, a cerşetoriei şi a exploatării minorilor. În urma verificării a 38 unităţi de alimentaţie publică (baruri, restaurante, săli de jocuri de noroc), în incinta acestora au fost depistaţi 21 de elevi. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Locale conducerile şcolilor la care minorii învaţă au fost informate cu privire la aceste aspecte, iar elevii chiulangii au fost avertizaţi în privinţa măsurilor contravenţionale care ar putea fi aplicate părinţilor sau tutorilor; totodată, aceştia au fost îndrumaţi spre şcolile pe care le frecventează.

„De asemenea, angajaţii locarilor unde au fost găsiţi elevii au fost atenţionaţi cu privire la respectarea prevederilor art. 2 pct. 22 din Legea 61/1991 (R) – «constituie contravenţie servirea cu băuturi alcoolice, în localurile publice, a consumatorilor aflaţi în vădită stare de ebrietate, precum şi a minorilor». Sancţiunile  contravenţionale aplicate pentru încălcarea articolului sus menţionat sunt amenzile, cu valori cuprinse între 100  şi 500 de lei.  Totodată, în conformitate cu Legea educaţiei naţionale, numărul 1/2011, părintele sau tutorele legal este obligat să ia măsuri pentru şcolarizarea elevului pe perioada învăţământului obligatoriu, în caz contrar, la sesizarea consiliului de admi-nistraţie al unităţii de învăţământ, aceştia fiind pasibili de amendă cuprinsă între 100 şi 1000 de lei ori cu muncă echivalentă în folosul comunităţii“, au transmis Poliţia Locală Piatra-Neamţ.

În acelaşi interval de timp, pe străzile din Piatra-Neamţ au fost identificate şi 35 de persoane care apelau la mila cetăţenilor. Acestea au primit sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.250 de lei. (R.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.