Acasă Eveniment Comisarul Gherasim a dat cu maşina peste un bătrân şi a fugit

Comisarul Gherasim a dat cu maşina peste un bătrân şi a fugit

1850
0
DISTRIBUIȚI

 

Fostul şef al Biroului de Ordine Pu-blică Piatra-Neamţ, comisarul Nicolae Gherasim a comis un accident rutier, în ziua de 20 octombrie, în zona Spitalului Judeţean de Urgenţă, când a lovit un pieton, după care l-a dus pe rănit la spital şi a fugit. Victima este un localnic în vârstă de 79 de ani, care traversa aleea de acces din incinta Policlinicii, către bulevardul Traian. Bătrânul a fost izbit de maşina poliţistului, după care şoferul nu a stat să dea cu subsemnatul, ci şi-a văzut de drum. El este căutat acum pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Comisarul Gherasim nu este la primele probleme pe care le are cu legea. În trecut, el a fost cercetat penal, într-un dosar instrumentat de procurori, pentru că a condus o maşină neînmatriculată. Ofiţerul a ajuns în această situaţie când a fost oprit în trafic de colegii săi de la Serviciul Poliţiei Rutiere, pe DN 15, în comuna Pângăraţi. Potrivit martorilor, după ce a fost oprit şi s-a constatat că numerele de înmatriculare ale autoturismului pe care îl conducea erau expirate, ofiţerul a început să ţipe la poliţişti, iar apoi a plecat în trombă de la locul legi-timării. Imediat agenţii au raportat evenimentul, iar maşina a fost dată în consemn. După aproximativ o oră, poliţistul a fost depistat, în Piatra-Neamţ, la vola-nul aceleiaşi maşini. El a fost condus la sediu, unde i s-au adus la cunoştinţă învinuirile şi a fost întocmită lucrarea penală, care a fost apoi declinată procurorilor.

Poliţistul mai este verificat de superiori şi pentru o altă întâmplare. La vremea respectivă, aflat în timpul liber, comi-sarul Gherasim, încurajat de cele câteva pahare pe care le băuse, întrucât afară era extrem de cald, îmbrăcat lejer în tricou, şort şi şlapi, a plecat în control pe teren, să-şi verifice subordonaţii. A dat peste un echipaj aflat în patrulare şi a început să le reproşeze agenţilor mai multe aspecte care nu-i conveneau. Subofiţerii i-au explicat, politicos, că nu prea e în măsură să-i verifice, întrucât se află în timpul liber, abia vorbeşte şi, pe deasupra, se mai şi clatină serios, în mod sigur nu din cauza caniculei. Gherasim a insistat, agenţii au raportat prin staţie, aşa că s-a ajuns în cele din urmă la sediu unde s-a trecut la scris rapoarte. Agenţii au raportat comportamentul nelalocul său al superiorului, iar Gherasim a prezentat, tot în scris, viziunea sa asupra exercitării actului managerial şi prerogativelor funcţiei pe care o deţine. Prin Poliţie se vorbeşte că raportul comisarului Gherasim este atât de concis şi plastic încât n-ar fi bine să vadă lumina tiparului.

În 2011, Gherasim a avut alte pro-bleme după ce s-a comportat urât cu un şofer (Ionel Micu, din Crăcăoani), care fusese implicat într-un eveniment rutier, la Piatra-Neamţ. Ghinionul lui Micu a fost atunci că, la volanul maşinii cu care „era să se ciocnească“ se afla tocmai poliţistul. Ofiţerul a fost învinuit că a întocmit abuziv un proces-verbal de contravenţie, că l-a agresat pe Micu, că a încercat „să o dea la pace“ cu acesta şi, apoi, într-un final, s-a lăsat păgubaş, nu fără a-i suspenda permisul de conducere.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.