Acasă Portia de Realitate Hrebenciuc şi PSD Neamţ

Hrebenciuc şi PSD Neamţ

6081
2
DISTRIBUIȚI

 

Viorel Hrebenciuc, omul care rămâne în memoria pesediştilor nemţeni drept cel care a călcat în picioare judeţul Neamţ, în propriul interes, a dovedit, în ultimul ceas că este în stare să demisioneze din funcţia cu imunitate.

Tot în memoria nemţenilor a rămas Hrebenciuc ca fiind cel care l-a demis degeaba pe regretatul Raul Constantin Bobeanu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ. Viorel Hrebenciuc a venit pe post de călău şi a decretat că PSD trebuia curăţat de „baronii“ locali, incluzând aici şi pe Bobeanu. „Baronul“ de la Neamţ a fost înlăturat, în schimb restul au rămas şi, acum, dacă nu sunt în puşcărie sunt bine mersi în fiefurile create încă de pe atunci.

Hrebenciuc nu mai are demult simpatizanţi în Neamţ, mai ales în rândul parlamentarilor nemţeni. Pe unii dintre aceştia i-a săpat atunci când a venit vorba de a candida şi obţine funcţii în grupurile parlamentare, demonstrând că nu e important câtă susţinere, carismă, apreciere ai din partea colegilor, ci că toţi se supun aceloraşi reguli de subordonare în partid – bani, influenţă şi relaţii.

DNA, în campania sa tardivă de a prinde marii corupţi ale căror dosare zac în fişete de prea mulţi ani, a nime-rit, exact peste campania electorală din 2014, iar loviturile date PSD au un efect amplificat în percepţia oamenilor despre ceea ce se petrece în rândul celor care le vor votul.

Scoţând la iveală sistemul găunos, DNA prezintă acum un film de prost gust. Ei înţeleg că dosarele în care sunt implicaţi membri marcanţi ai PSD sunt groase şi că au zăcut prăfuite mai mult de 10 ani. Şi pe ele au stat procurorii care deodată şi-au adus aminte că au treabă.

În toată luna octombrie 2013, DNA emitea un singur comunicat, şi ăla despre nişte fapte minore. În octombrie 2014, pe site-ul DNA sunt publicate câte patru comunicate pe zi, toate privind oameni vizibili, care sunt cer-cetaţi că au destabilizat ţara şi au băgat în buzunare milioane de euro. Cum se explică?

Dosarele au fost predate din mână în mână, de la procuror la procuror, pro-babil etichetate pe culori (roşii, portocalii, galben-albastre), dar niciodată deschise, mai ales desluşite, până după alegerile europarlamentare. Atunci când pactul de coabitare dintre Băsescu şi Ponta a luat sfârşit.

Revenind la Viorel Hrebenciuc, acesta este de departe exponentul perfect pentru un astfel de sistem alterat. Cum Hitler căuta arianul perfect, aşa a găsit DNA coruptul şi corupătorul politic din România. Hrebenciuc care vindea şefia PSD pentru a-şi scoate pielea de la pârnaie este întruchiparea a tot ce este mai găunos în acest sistem extins, copiat de şefii de filiale din judeţe sau de unii politicieni mărunţi care se cred dregători.

Un singur gest făcut de Hrebenciuc a surprins colegii şi opinia publică – şi-a dat „demisia de onoare“. (A.N.)

2 COMENTARII

  1. L-a demis pe regretatul Bobeanu pentru a-i face pe plac d-lui deputat Ioan Munteanu care visa postul de presedinte al PSD Neamt. D-l Munteanu cumatru si ajutat de Pinalty l-a executat miseleste pe Bobeanu dupa care a stat pe capul lui pana s-a imbolnavit. Acelasi domn Munteanu l-a executat si terminat politic si pe Bobeanu Jr. tot prin intermediul d-lui Hrebenciuc, iar acum se da mare pesedist dar de fapt interesul lui e prosperitatea sa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.