Acasă Eveniment Botez „spart“ de poliţişti

Botez „spart“ de poliţişti

395
0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii Secţiei Rurale Gârcina au fost sesizaţi, în ziua de 17 ianuarie, despre faptul că într-o gospodărie din comuna Bodeşti se desfăşoară o petrecere prilejuită de un botez, la care participă mai mulţi invitaţi. Oamenii legii s-au dus acolo, însă, când au ajuns, au mai găsit doar opt dintre cei peste 20 de ţigani care se distrau şi postau live pe Facebook. Petrecerea a fost oprită, iar participanţii au fost sacţionaţi contravenţional cu suma totală de 11.000 de lei.

După cum am relatat în ediţia precedentă, acesta este al doilea caz de petrecere „stricată“ de poliţişti, după botezul din seara de 16 ianuarie, organizat de alt clan ţigănesc la o pensiune din anexa Bâtca Doamnei, a municipiul Piatra-Neamţ.

În acel caz, forţele de ordine s-au autosesizat după ce au văzut mai multe transmisii live postate pe internet de unii dintre participanţi. S-a intervenit cu „mascaţii“ şi jandarmii, botezul (la care participau vreo 150 de persoane) a fost oprit, iar patronul pensiunii şi organizatorul au fost amendaţi cu 10.000 de lei. Lumea vorbeşte că nu este pentru prima dată când la acea pensiune sunt astfel de probleme, de când a început pandemia, şi că patronul este supărat foc în condiţiile în care, după ce a fost sancţionat, a rămas şi fără mai multe „delicatese“ (băutură şi mâncare) luate de cheflii când au fost alungaţi de Poliţie.

În altă ordine de idei, pe aceeaşi linie epidemiologică, poliţiştii au verificat 52 de societăţi comerciale, 40 de mijloace de transport şi au legitimat 1.605 persoane. Echipele de control au depistat 81 de cetăţeni care nu au respectat măsurile de protecţie individuală, doi care au participat la activităţi în spaţiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicţii/restricţii şi unul care a încălcat măsurile privind carantina/izolarea. Ei au fost amendaţi cu 27.000 de lei. De asemenea, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor“, în conformitate cu articolul 352 din Codul Penal.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.