Acasă Eveniment Bătăuşi reţinuţi

Bătăuşi reţinuţi

686
0
DISTRIBUIȚI

Doi tineri, de 20 şi 24 de ani, din oraşul Târgu-Neamţ şi comuna Drăgăneşti, au fost reţinuţi de poliţişti, în ziua de 28 octombrie, după ce l-au agresat pe un târgnemţean de 42 de ani. Din cercetări a reieşit că, luni seara (pe la ora 17.30), omul mergea liniştit pe o stradă de lângă Ozana, când pe el au tăbărât cei doi indivizi care l-au lovit cu pumnii şi picioarele în zona feţei. Apoi, agresorii au fugit, iar victima a sunat la 112, fiind preluată de o ambulanţă şi transportată la Spitalul „Sfântul Dimitrie“, pentru îngrijiri. Bătăuşii au fost băgaţi în arest pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentaţi Parchetului, cu pro-punerea de luare a unei măsuri preventive sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Dat fiind faptul că pentru lovire acţiunea penală se pune în mişcare la plângere prealabilă, iar pedeapsa este de la două luni la trei ani de închisoare, sau amendă, este posibil ca agresorii să fie plasaţi sub control judiciar.

Totodată, ca în multe alte cazuri, sunt puţine şanse să se ajungă la o condamnare întrucât victima îşi poate retrage oricând plângerea, iar procesul se închide în acel moment. Aşa se întâmplă în majoritatea cazurilor, după ce victimele primesc o „recompensă“ financiară de la agresori.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.