Acasă Economic Elevi la polul sărăciei

Elevi la polul sărăciei

963
2
DISTRIBUIȚI

Unul din zece liceeni nemţeni provine din familii ale căror venituri nete lunare pe membru de familie nu depăşesc 500 de lei! Adică sub 20 de lei pe zi! Acest fapt deloc îmbucurător este relevat de programul de burse sociale pentru tineri – „Bani de liceu“, derulat de Ministerul Educaţiei. Printre cei 32.528 liceeni ce vor primi, în acest an şcolar, burse a câte 250 de lei pe lună, se află şi 1.408 nemţeni, aspect care plasează judeţul nostru pe locul al cincilea în ţară.

De altfel, judeţul nostru este surclasat în acest nedorit top doar de judeţe din Regiunea Nord-Est a României (Suceava – 3.857; Iaşi – 2.752; Vaslui – 2.129; Botoşani – 2.024) – regine care „asigură“, prin cele şase judeţe componente, 41% din numărul total al beneficiarilor de burse sociale!

Liceenii vor primi burse a câte 250 de lei pe lună pe întreaga perioadă a cursurilor şcolare, inclusiv în timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat sau de diplomă, respectiv în perioada practicii în producţie.

Potrivit calendarului de desfăşurare a programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu“, depunerea eventualelor contestaţii este prevăzută pentru perioada 28 octombrie – 2 noiembrie, iar soluţionarea lor – pentru intervalul 2 – 6 noiembrie. Atât depunerea, cât şi soluţionarea contestaţiilor se fac la nivelul comisiei organizată în cadrul Inspectoratului Şcolar. (Liviu ILIE)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.