Acasă Eveniment Activitatea Grădiniţei Vânători-Neamţ a fost suspendată

Activitatea Grădiniţei Vânători-Neamţ a fost suspendată

652
0
DISTRIBUIȚI

Din cauză că foarte mulţi preşcolari au fost diagnosticaţi ca purtători de streptococ, bolnavi de varicelă, ori pur şi simplu sunt răciţi, conducerea Liceului Tehnologic „Arhimandrit Chiriac Nicolau“ Vânători-Neamţ a decis să suspende, astăzi, cursurile la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 1 – structură a liceului.

„Este o măsură preventivă, luată după consultarea medicilor de familie din localitate şi cu acordul Inspectoratului Şcolar. Oricum, foarte mulţi copii sunt ţinuţi acasă de părinţi tocmai pentru că au probleme de sănătate. Avem 10-12 copii care, în urma exudatelor faringiene, au fost depistaţi purtători de streptococ sau stafilococ, avem copii bolnavi de varicelă, copii răciţi. Am contactat o firmă autorizată de Direcţia de Sănătate Publică, care va face dezinfecţia grădiniţei. Apoi vom igieniza şi aerisi foarte bine toate spaţiile, asfel încât, luni, copiii să poată reveni în siguranţă la grădiniţă. În unitatea noastră avem înscrişi 81 de preşcolari“, a declarat Elena Petrariu – directoarea Liceului Tehnologic „Arhimandrit Chiriac Nicolau“ Vânători-Neamţ.

Ziua liberă de care au parte cadrele didactice de la grădiniţă va fi recuperată în luna mai.

În baza unui protocol semnat între ministerele Educaţiei şi Sănătăţii, despre situaţia de la Vânători-Neamţ a fost înştiinţată şi Direcţia de Sănătate Publică. Respectiva instituţie va verifica modul în care se face dezinfecţia, şi va da aprobarea pentru reluarea cursurilor.

Potrivit inspectorului şcolar general Mihai Obreja, situaţii de acest gen, care să impună suspendarea cursurilor, nu au fost raportate de alte şcoli din judeţ.

(Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.