Acasă Sport Volei masculin – Cupa României / După ce au condus confortabil, Pietrenii...

Volei masculin – Cupa României / După ce au condus confortabil, Pietrenii cedează dramatic în faţa Arcadei din Galaţi

806
0
DISTRIBUIȚI

 

VCM LPS Piatra Neamţ – Arcada Galaţi 2 – 3 (18, 18, – 17, – 18, – 15)

Sezonul 2014 – 2015 din voleiul masculin românesc a debutat sâmbătă, 27 septembrie, atunci când au fost programate meciurile tur din cadrul optimilor de finală ale Cupei României.

Dintre cele patru partide programate, una deja s-a decis, Someşul Unirea Dej reuşind calificarea în dauna echipei U Explorări Baia Mare. Ambele meciuri s-au jucat la Baia Mare şi ambele au fost câştigate de someşeni.

Banatul Caransebeş a jucat prima manşă pe teren propriu, reuşind să treacă de Şimleul Silvaniei cu sorul de 3 – 1. Bănăţenii au luat deja o serioasă opţiune pentru calificarea în faza superioară.

CSM Bucureşti a jucat pe terenul formaţiei Steaua Bucureşti, unde a învins cu 3 – 0 şi este aproape calificată în sferturile de finală.

Răsturnare incredibilă

Voleibaliştii de la VCM Piatra Neamţ vor începe în forţă disputa cu Arcada şi vor domina copios primele două seturi.

În formula Peter Kecskemeti – Cristian Iosif, Ştefan Lupu, Serghei Predius, Codrin Mocanu şi Mihai Voleanschi, cu Rareş Gavril – libero, echipa noastră joacă un volei de calitate, cu atacuri devastatoare, blocaje impenetrabile, cu mingi scoase miraculos din linia II şi atacuri surprizătoare din linia II.

Cu câteva mici excepţii, băieţii lui Dan Gavril şi Nicu Buruş vor conduce fără pro-bleme în primele două seturi, ambele terminate cu un scor simetric: 25 – 18.

Atunci când puţinii spectatori din tribune se pregăteau să plece spre casă, anticipând un sec 3 – 0 pentru pietreni, oaspeţii întorc soarta disputei.

Din debutul setului III nimic nu mai funcţionează în angrenajul pietrean. Preluări greşite, atacuri trimise direct în gura blocajului şi ezitări mari la construcţie, au permis oaspeţilor să revină cu entuziasm şi să câştige următoarele trei seturi. Privitorii au rămas cu o mare dilemă: care este adevărata faţă a voleibaliştilor pietreni? Cea din primele două seturi, sau cea din celelalte trei?

Poate fi perspectiva întâlnirii cu piraţii din Constanţa în faza superioară o spaimă pentru echipa noastră?

Vom vedea atunci când va începe campionatul.

În ultimele trei seturi antrenorii noştri au încercat să trimită şi ceilalţi jucători în teren, însă nici Kis, Balan, Cazacu sau Pavel Mocanu nu au schimbat soarta meciului.

Deşi mai este de disputat şi meciul retur, Arcada Galaţi este favorită pentru calificarea în faza sferturilor de finală.

Meciul s-a jucat sâmbătă, cu începere de la ora 17.00 şi a fost arbitrat de Ioan Bârsan – din Iaşi, şi Cornel Ionescu – din Râmnicu Sărat.

(Constantin Radu RUSU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.