Acasă Eveniment Urmărit internaţional, capturat la Roman

Urmărit internaţional, capturat la Roman

343
0
DISTRIBUIȚI

Ofiţerii romaşcani de investigaţii criminale au prins, în ziua de 11 septembrie, în urbea muşatină, un localnic în vârstă de 39 de ani, căutat la nivel internaţional pentru comiterea a două infracţiuni de tentativă la furt. Pe numele acestuia era emis un mandat european de arestare de către autorităţile judiciare din Danemarca.

„Bărbatul este bănuit de faptul că, în noaptea de 9 spre 10 octombrie 2018, împreună cu trei persoane, ar fi pătruns prin acoperiş în incinta unei societăţi comerciale din Danemarca, după ce în prealabil ar fi tăiat cablurile telefonice şi cele de alarmă, fiind surprinşi în flagrant delict de către angajaţii societăţii. De asemenea, la data de 11 octombrie 2018, folosind acelaşi mod de operare, ar fi pătruns într-un imobil din Danemarca, unde ar fi intenţionat să sustragă un seif, activitatea infracţională fiind întreruptă de un echipaj de poliţie aflat în zonă“, a declarat agentul Georgiana Moşu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Urmăritul  a fost prezentat Parchetului Curţii de Apel Bacău, care a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore. El urmează să fie prezentat instanţei, pentru confirmarea ma-ndatului european de arestare.

Pentru depistarea celui în cauză, oamenii legii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, precum şi de sprijinul Secţiei de Poliţie Rurală Dulceşti. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.