Acasă Administratie Cine brăzdează trotuarele din oraş?

Cine brăzdează trotuarele din oraş?

969
1
DISTRIBUIȚI

De câteva săptămâni bune, trotuarele din municipiul Piatra-Neamţ s-au transformat, pe rând (şi temporar), în adevărate tranşee, iar pentru pietonii care nu sunt atenţi, se poate spune că aceste şanţuri destul de adânci pot deveni cu uşurinţă capcane. Dacă prima dată muncitorii au brăzdat trotuarele de pe bulevardul Republicii (acum, zona a fost readusă la normal), ulterior echipele s-au mutat în zona Pieţei 22 Decembrie, după care lucrările au continuat pe trotuarul de vis-a-vis de complexul Winmarkt, până dincolo de Biserica Precista. Aici, situaţia este aceeaşi: după ce s-a săpat şi s-au montat nişte conducte cu cabluri, tranşeele au început să fie acoperite, însă aspectul centrului oraşului continuă să fie dezolant din cauza mormanelor de moloz rămase în urmă şi a aspectului nefinisat al trotuarelor cu pricina. Potrivit viceprimarului Bogdan Gavrilescu, lucrarea este efectuată de Delgaz Grid (E.On) şi constă în „montarea unei bretele subterane care să asigure buna funcţionare a reţelei oraşului în cazul în care cele de la suprafaţă cedează din diverse motive“.

Lucrările sunt, aşadar, spre binele consumatorilor pietreni – cei care, pe bună dreptate, se declară iritaţi de obstacolele pe care trebuie să le ocolească zi de zi.

Conform autorizaţiei de construire, lucrările ar trebui finalizate până pe 27 septembrie, însă viceprimarul a explicat că există posibilitatea să mai dureze cel puţin o lună, deoarece constructorul a întâmpinat o problemă cauzată de intersectarea cu magistrala de apă, în zona Şcolii nr. 4.

(Roxana CHIRILĂ)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.