Acasă Eveniment A rupt podul de la Preluca

A rupt podul de la Preluca

844
0
DISTRIBUIȚI

Din cauza neatenţiei în conducere, ieri dimineaţă, un buzoian în vârstă de 32 de ani, şoferul unei autobasculante care circula dinspre oraşul Bicaz către municipiul Piatra-Neamţ, a pierdut controlul direcţiei, pe podul de la Preluca (Pângăraţi), iar maşina a intrat în derapaj, a rupt bordura, parapetul pietonal metalic şi a ajuns, cu cabina, suspendată pe marginea podului, deasupra albiei râului din zonă. Ca prin minune, vehiculul nu s-a prăbuşit în gol, iar conducătorul auto, scăpat nevătămat, a reuşit să iasă din cabină. Evenimentul rutier a avut loc pe la ora 10, pe DN 15, la kilometrul 302^570 m.

„Accidentul s-a produs prin deraparea unei autobasculante pe partea dreapta (sensul de mers spre Piatra-Neamţ), fără victime omeneşti, ci doar cu distrugeri materiale ale elementelor de infrastructură (bordură şi parapet pietonal). Circulaţia a fost restricţionată pe pe un sens, până la efectuarea măsurătorilor de către Poliţie şi tractarea autobasculantei în afara părţii carosabile. Menţionăm că, în zonă, partea carosabilă, marcajele şi semnalizarea se prezintă în bune condiţii; podul de la Preluca beneficiind recent de importante lucrări de reparaţii“, se arată într-un comunicat al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi.

La locul incidentului a intervenit un echipaj de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“, cu camionul „Multirisc“ şi o autospecială de stingere. Militarii au luat măsuri de prevenire a izbucnirii unui incendiu, au ajutat la repunerea autobasculantei pe drum şi au curăţat carosabilul. Traficul rutier a fost reluat, pe ambele sensuri, după aproximativ trei ore. Şoferului nea-tent, care nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, i-a fost suspendat permisul de conducere. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.