Acasă Eveniment Ţiganii din Roman, în prag de război

Ţiganii din Roman, în prag de război

609
1
DISTRIBUIȚI

Scandalurile dintre ţiganii care stau pe Strada Nouă, situată într-un cartier rău famat din municipiul Roman, s-au îndesit în ultima perioadă, câţiva dintre ei fiind împărţiţi în două tabere care s-au „ciocnit“ periodic. Neînţelegerile, mai vechi, au fost amplificate după ce unul din ei (în vârstă de 41 de ani) a transmis nişte ameninţări pe internet la adresa altuia, care atunci nu se afla în ţară. Săptămâna trecută, însă, respectivul a revenit acasă şi s-a dus să dea de urma „viteazului“. Acesta era la Centrul de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Municipal, unde se prezentase, cu nişte prieteni, ca să primească îngrijiri deoarece îl durea burta. Omul, care era şi beat, aştepta de ceva vreme să fie consultat, când în sala respectivă a intrat celălalt ţigan, care-l căuta. Asta se întâmpla pe la ora 2.30, în noaptea de 3 spre 4 septembrie. Aşa cum am relatat la vremea respectivă, cel nou venit a sărit la rival, l-a lovit cu piciorul în cap şi l-a atacat cu un cuţit, încercând să-l înjunghie. N-a reuşit, dar i-a tăiat pe alţi doi ţigani, amici ai victimei. Apoi a fugit. Ulterior, fiind identificat, el a fost plasat sub control judiciar, pentru lovire sau alte violenţe, port ilegal de armă albă şi ultraj contra bunelor moravuri. Situaţia nu s-a detensionat, ba dimpotrivă.

La câteva zile de la atacul de la Urgenţe, prietenii ţiganului pus sub control judiciar au decis să se răzbune şi, cum el nu se putea apropia de victimă (având interdicţie în acest sens şi riscând să fie arestat), a trimis nişte cunoştinţe la „ţintă“. Aceasta s-a întâmplat pe 10 septembrie. Astfel, cinci ţigani (unul fiind ieşean), cu vârste între 15 şi 40 de ani, au mers acasă la individul de 41 de ani, ca să îi dea o „lecţie“. Spre norocul său, acesta era plecat în oraş. La poartă a ieşit mama lui (62 de ani) care a primit ameninţările destinate fiului. De asemenea, unul din ţigani a dat de mai multe ori cu cuţitul în uşa de acces în curtea imobilului, ca să se facă mai bine înţeles. După ce au plecat, victima a sunat la Poliţie, iar oamenii legii i-au reţinut. Ei urmează să fie prezentaţi Parchetului, cu propunere de luare a unei măsuri preventive, cel mai probabil tot control judiciar, pentru comiterea infracţiunilor de distrugere şi ameninţare.

Problema este că scandalul nu se va încheia aici, pentru că ţiganii ţin neapărat să se răzbune şi există riscul să se lase cu pierderi de vieţi omeneşti.

(Mihai SAVA)

1 COMENTARIU

  1. Acesti eroi frumosi si razboinici…Peste secole, cand vor invata la istorie despre razboaiele tiganilor, inalti, cu parul ca pana cprbului, privirea sagetatoare si tenul ca untul cu cacao, fetele se vor indragosti de ei…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.