Acasă Economic Un bătrân a ars de viu la Hangu

Un bătrân a ars de viu la Hangu

1080
0
DISTRIBUIȚI

 

l incendiul a fost pus intenţionat dar nu se ştie vinovatul l oamenii dau vina pe autorităţi că au dărâmat

o fântână din apropiere şi n-au avut de unde lua apă ca să stingă flăcările

Un bătrân de 82 de ani şi-a aflat sfârşitul într-un mod crunt, ars de viu în propria gospodărie. Un incendiu puternic a izbucnit, duminică noaptea, la locuinţa lui Neculai Bobu, din comuna Hangu. Pompierii au concluzionat că incendiul a fost pus intenţionat, deci rămâne întrebarea cine a premeditat acest lucru. La aceasta vor încerca să răspundă poliţiştii. Puţin după ora 23, flăcările au cuprins bucătăria casei, în care dormea de obicei proprietarul şi unde făcuse focul ca să se încălzească. Bătrân şi bolnav, Neculai a adormit şi n-a mai ştiut de nimic. Acasă cu el s-ar fi aflat şi fiul acestuia. Când flăcările au răzbătut în toată gospodăria, vecinii omului au sărit imediat în ajutor, unul dintre ei chemând pompierii. Două autospeciale cu apă şi spumă, de la Poiana Teiului, au venit cât au putut de repede pentru a stinge incendiul. Între timp, oamenii satului, cu ce au avut la îndemână, au încercat să stingă focul. N-au avut cum să ia apă de la fântână din apropiere, căci fusese dărâmată pentru a face loc lucrărilor de canalizare. Nimeni nu s-a putut apropia, decât prea târziu, de camera unde bătrânul şi-a găsit sfârşitul ars de viu.

„Foarte multă lume a sărit să ajute dar n-a avut de unde lua apă, pentru că era o fântână în apropiere dar a fost demolată săptămâna trecută, fiindcă se fac acolo lucrări de canalizare. Săracul om a murit ars şi nimeni nu a putut face nimic, pentru că nu avea de unde lua apă. Pompierii au venit tocmai de la Poiana Teiului. În Hangu nu este nicio maşină de pompieri, deşi a fost cândva o autospecială. Primăria e responsabilă pentru ce se întâmplă“, s-a plâns o localnică din Hangu.

Incendiul izbucnit, duminică noaptea, la Hangu a luat viaţa omului şi i-a mistuit complet gospodăria. La sosirea militarilor, incendiul cuprinsese jumătate din acoperişul casei, bucătăria şi o cameră din locuinţă şi grajdul, în totalitate. Pompieri au început acţiunile cu cercetarea bucătăriei, unde au şi găsit proprietarul, în vârstă de 82 de ani, carbonizat, apoi au oprit extinderea incendiului către celelalte încăperi ale locuinţei. A fost o noapte de coşmar pentru toţi din localitate. Primarul, Gavril Lupu, s-a aflat şi el printre cei ce au participat la acţiunile de stingere ale incendiului şi cunoaşte nemulţumirile iscate de localnici vizavi de fântâna pe care ei o credeau salvatoare.

„Fântâna  nu a fost dărâmată, doar tejgheaua ei pentru că era în stare avansată de degradare. La fântână s-a pus doar un capac de lemn şi o vom reface. Dar oricum avem hidranţi în comună care funcţionează şi dau apă, plus că fiecare casă are apă, la rândul ei. Din fântână dacă s-ar fi scos maxim o mie de metri cubi de apă, nu ajungeau să alimentăm autospecialele. A fost îngrozitor. Cât despre fântână, cineva are în zonă o fosă septică şi se infiltra în apa din fântână, unii sunt mulţumiţi cu fântâna, pe alţii îi deranjează, în plus încurcă circulaţia că este pe marginea drumului, unde unii şi-au îngrădit mai mult decât trebuie. Omul care a murit era foarte bolnav, copilul lui era acasă dar n-a acţionat. E şi neglijenţa oamenilor în toată această nenorocire“, a declarat Gavril Lupu, primarul comunei Hangu.

(Ioana CALIŢCHO)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.