Acasă Sport Box: Pugiliştii pietreni aproape de finalul sezonului competiţional

Box: Pugiliştii pietreni aproape de finalul sezonului competiţional

785
1
DISTRIBUIȚI

l Iulian Ivanov, liderul echipei pregătită de profesorul Câmpescu a terminat între primii cinci la Campionatul European de tineret

Pugiliştii fundaţiei „Boxul nemţean“ s-au întors acasă după ce în finalul lunii octombrie au fost angrenaţi la mai multe turnee oficiale. Între 16 – 26 octombrie, Iulian Ivanov, liderul grupului în vestiarul condus de profesorul Gabriel Câmpescu, a participat alăturid e alţi şapte reprezentanţi ai lotului tricolor, la Zagreb (Croaţia),în cadrul ediţiei anului 2014 a Campionatului European de tineret. La capătul a două succese (victorii obţinute la puncte) izbutite în debutul competiţiei contra unor reprezentanţi din Lituania şi Letonia, pietreanul a pierdut tot la diferenţă de puncte, meciul său cu numărul trei. S-a întâmplat în confruntarea cu un sportiv din Rusia, în cadrul sferturilor de finală din turneul croat al Europenelor.

La turneul pregătitor din Ungaria, pietreanul câştigase tot

Învingătorul lui Ivanov avea să câştige în cele din urmă titlul continental, în vreme ce elevul profesorului Câmpescu a trebuit să se mulţumească la Zagreb cu un onorabil loc V în clasamentul general. În primăvară, la Campionatul Mondial de la Sofia (Bulgaria), Iulian încheiase întrecerea între primii şase sportivi. Până să ajungă la Campionatul European de tineret, în Croaţia, pugilistul nostru participase la un turneu de pregătire, în Ungaria. Acolo, Ivanov îşi câştigase toate meciurile din cadrul categoriei lui de greutate, 75 kilograme, izbutind totodată să se impună şi în confruntarea cu vicecampionul mondial, un sportiv croat.

Roiu, eşec la Cupa României pentru juniori

O uşoară dezamăgire, profesorul Gabriel Câmpescu a trăit-o pe durata participării lui Vasile Roiu în cadrul întrecerilor Cupei României (20-26 octombrie) la nivel de juniori. Pietreanul a fost nevoit să părăsească turneul de la Craiova în chiar turul II al categoriei sale de greutate: 57 kilograme. „În cazul lui Vasile a fost vorba despre un eşec total. Cu el speram să obţinem o medalie cât mai strălucitoare, dar a pierdut împotriva unui sportiv din Craiova. Pe acesta îl învinsese în semifinala Campionatului Naţional de juniori, în luna aprilie“, menţiona antrenorul Câmpescu.

Rezultate aşteptate la Memorialul ieşean

Tot în finalul lunii octombrie, echipa pugiliştilor pietreni a avut înscrişi trei sportivi şi în cadrul ediţiei cu numărul 14 a Memorialului „Iosif Mateş„ de la Iaşi. La categoria de greutate 28 kilograme a copiilor cu vârsta de 7 ani (începători), Dominic Curelariu a terminat la egalitate de puncte înfrunatrea cu un reprezentat din Republica Moldova. Pentru că nu avea adversar la categoria sa de greutate, Andrei Nicorescu a fost nevoit să urce la 64 kilograme, câştigând primul meci contra unui reprezentant de la CSS Unirea Iaşi. În finala secţiunii tineret, pietreanul avea să se încline în faţa unui basarabean, adjudecându-şi locul II.

Niţă, pregătiri pentru „Centura de aur“

La nivelul seniorilor, Iulian Niţă a câştigat categoria de greutate 60 kilograme prin neprezentarea adversarului. Asupra ultimului, profesorul Câmpescu acordă mai multă atenţie în programul de antrenamente. „Îl pregătim pentru «Centura de aur»!“, dezvăluie antrenorul echipei de la „Fundaţia boxul nemţean“. Competiţia destinată exclusiv categoriei seniorilor este anunţată la Iaşi, în partea a doua a lunii noiembrie.

Vor să organizeze „Cupa Ceahlăul“, în decembrie la Polivalentă

Pe final de an, echipa pugiliştilor pietreni se gândeşte la organizarea unei gale pe plan local: „Cupa Ceahlăul“. Aceasta se vrea a fi desfăşurată în 5-6 decembrie, la sala mică a Complexului Polivalentei. Alături de sportivii profesorului Câmpescu, în ring vor mai fi invitaţi, la nivelul secţiunilor tineret şi seniori, mai mulţi parteneri de întrecere aparţinând cluburilor de profil din ţară: Bacău, Iaşi, Brăila, Steaua şi Dinamo Bucureşti. Conducerea fundaţiei „Boxul nemţean“ aduce mulţumiri Consiliului Local şi Primăriei Municipiului Piatra-Neamţ, societăţii Perla Invest şi grupului de firme TCE 3 Brazi pentru sprijinul acordat în deplasarea sportivilor la Craiova şi Iaşi.

(Ciprian AVĂDANEI)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.