Acasă Politica Reacţii după vot: Exuberanţă la PNL, siguranţă la PSD

Reacţii după vot: Exuberanţă la PNL, siguranţă la PSD

1007
0
DISTRIBUIȚI

 

Politicienii nemţeni, în special cei care s-au implicat activ în campania electorală pentru alegerea viitorului preşedinte al României, şi-au exprimat opiniile referitoare la rezultatele alegerilor.

Realitatea a observat reacţiile şefilor ACL şi ale celor de la PSD chiar şi în seara în care au fost anunţate rezultatele exit-poll de la televiziunile centrale, dar şi a doua zi, atunci când procentele s-au mai aşezat şi s-au calculat şi cele de pe localităţi.

 

La sediul ACL a fost montat un proiector, special pentru seara de duminică, iar în faţa lui, la o masă lungă s-au aşezat membri PNL şi PDL, pe grupuri, astfel încât să poată fi identificaţi. În capul mesei a fost păstrat loc pentru deputatul Mugur Cozmanciuc, iar alături de acesta s-a aşezat deputatul Radu Surugiu. Au preferat Realitatea TV, televiziunea care din start a arătat simpatie pentru Klaus Iohannis. Prima strigare a fost 38% pentru Victor Ponta şi 32% pentru Klaus Iohannis. Cifrele i-au aruncat în picioare pe toţi cei prezenţi şi în aplauze şi strigăte de bucurie au început să se gratuleze unii pe alţii. Au apărut şi Alexandru Drăgan, şeful PDL Neamţ şi Marian Zlotea, secretarul adjunct al PDL de la nivel naţional. Alte zâmbete şi strângeri de mâini.

Între timp s-au mai schimbat şi posturile TV, majoritatea arătând cifrele ceva mai aproape de realitate.

„Poporul Român va fi mulţumit după acest prim tur al alegerilor. Dreapta se va coaliza în jurul celui mai bun candidat, Klaus Iohannis. Pe data de 16 noiembrie vom da preşedintele României. Acum am demonstrat că nu s-a negociat niciun vot politic. Am transmis un mesaj foarte clar faţă de toţi cei care au avut intenţia sau au făcut greşeala şi au fraudat aceste alegeri, le spunem: aţi minţit poporul şi o să regretaţi. Cred că la Neamţ ne vom încadra în marja rezultatelor de la nivel naţional, cu unele diferenţe, deoarece Moldova se coalizează mai greu în jurul marilor proiecte“, a spus în fierbinţeala primelor rezultate Mugur Cozmanciuc.

A doua zi a revenit cu alte declaraţii, ceva mai calme şi mai line: „În judeţul Neamţ am câştigat ieri un procent de 22,67%, însă cred cu tărie că oamenii acestui judeţ vor realiza că au nevoie de un preşedinte care să aibă o viziune privind dezvoltarea judeţului, privind dezvoltarea Moldovei şi nu de un sistem bine pus la punct de a induce învingători. Am văzut în rezultatul alegerilor multe voturi împotriva modului în care se face politică în România, şi asta mă face să fiu încrezător.  În turul II prezenţa la vot va fi mai mare, iar oamenii care îşi doresc ca lucrurile să fie şi aici la ei acasă normale vor ieşi şi vor vota candidatul care le propune un proiect de ţară: Klaus Iohannis“.

„Sunt realmente fericit că speranţa în Dumnezeu s-a realizat. Am credinţa că pentru România va începe o nouă epocă. următoarele două săptămâni le văd foarte muncite. Nu trebuie să ne culcăm pe lauri. S-a câştigat o bătălie, nu şi războiul“, a declarat preşedintele PDL Neamţ, Alexandru Drăgan.

PSD şi UNPR vor mobilizare pe Piatra-Neamţ

La PSD forfota era în alte birouri, dar în cel mai important dintre ele se afla Ionel Arsene, singur. La urmărirea rezultatelor, Arsene a preferat Realitatea, acestea fiind considerate cele mai „rele“ pentru PSD, a început să zâmbească. În biroul acestuia se aflau mai mulţi ziarişti care şi-au dorit o reacţie la cald: „Rezultatul exit-poll-urilor arată ceea ce ştiam deja. Candidatul nostru, Victor Ponta este pe primul loc cu un procent de peste 40%, ceea ce ne dă încredere. În turul doi vom câştiga la o diferenţă destul de mare faţă de contracandidatul Klaus Iohannis. Am încredere că la turul doi românii vor ieşi în număr mult mai mare la vot“, a declarat imediat după aflarea rezultatelor la nivel naţional transmise de televiziunile naţionale.

Câteva ore mai târziu, după ce s-au finalizat numărătorile paralele, Ionel Arsene a revenit cu o altă declaraţie în care a arătat şi cu degetul spre UNPR şi spre conducerea partidului de la Piatra Neamţ: „Rezultatul pe judeţ este unul bun. 49,43% în favoarea PSD este un rezultat bun şi am depăşit cu mult contracandidatul Klaus Iohannis (23%). Sunt nemulţumiţi de unii primari, majoritatea lor de la UNPR, care nu şi-au făcut treaba. Nici la Piatra-Neamţ nu sunt deloc mulţumit de rezultate. Se putea mult mai bine la Piatra-Neamţ. În schimb, în turul doi îl vom învinge pe Klaus Iohannis cu o diferenţă mult mai mare, pentru că va exista mobilizare şi o conlucrare mai bună“, a spus ieri după-amiază şeful PSD Neamţ.

Preşedintele UNPR Neamţ, Culiţă Tărâţă, a menţionat că în opinia sa, „rezultatul este unul destul de bun, dar adevărata luptă se va da în turul II“. „În turul II, Victor Ponta îl va bate cu siguranţă pe Klaus Iohannis. Nu ştiu la ce se referă domnul Arsene când vor-beşte de rezultate slabe în comunele în care sunt primari UNPR. Noi am muncit şi ne-am făcut treaba. În schimb, la Piatra-Neamţ trebuie făcută o mobilizare ca lumea pentru ca în turul II să fie lucrurile mult mai bune“, a declarat şeful UNPR Neamţ.

(A. NECHITA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.