Acasă Social Umiliţi pe propriul teren: CSM Ceahlăul – Foresta Suceava 1-3

Umiliţi pe propriul teren: CSM Ceahlăul – Foresta Suceava 1-3

786
0
DISTRIBUIȚI

CSM Ceahlăul a terminat cu o altă înfrângere, etapa cu numărul VII din Liga a III-a. Sâmbătă după-amiază, pe arena „Municipal-Ceahlăul“, ai noştri au fost de nerecunoscut la vizita liderului Foresta Suceava. Avândul la timonă pe fostul internaţional şi jucător al Ceahlăului, Dorin Goian, sucevenii au zburdat pe teren. Oaspeţii au învins pe merit, în faţa unei echipe aflată la cel mai slab joc de la preluarea mandatului antrenorului Florentin Petre.

Sâmbătă, în tribuna oficială VIP a stadionului pietrean, alături de finanţatorul Anton Ioan Măzărianu au asistat la meci primarul Andrei Carabelea, dar şi Gheorghe Chivorchian. Ultimul a fost preşedinte al fostului club pietrean de fotbal FC Ceahlăul, la nivelul întrecerii primelor două eşaloane. După ce a urmărit victoria Sucevei la Piatra-Neamţ, Gheorghe Chivorchian a comentat scurt către prietenii de la CSM Ceahlăul: „Vă trebuie fotbalişti, nu jucători! Nu e ok!“.

Pe teren, în jocul de sâmbătă, Marius Filip cu o „dublă“ în minutele 40 şi 53, respectiv Căinari în minutul 77 au punctat pentru victoria oaspeţilor. De partea cealaltă, onoarea a fost salvată de Patrick, fiul antrenorului Florentin Petre. Acesta a redus din diferenţă, la 0-2, dintr-o lovitură de pedeapsă, apărată în primă fază de portarul Niga.

Măzărianu ameninţă că mută echipa din oraş

„A fost cel mai slab joc al echipei, de când sunt eu la Ceahlăul! Au fost greşeli peste greşeli, individuale dar şi colective. Venind după înfrângerea suferită la Miroslava, unde au existat câteva motive (n.n. trei accidentări în prima repriză) ce-au condus la rezultatul dezamăgitor de acolo, astăzi (sâmbătă n.n.), chiar nu aveam motive să jucăm în halul acesta! Patrick Petre este singurul căruia îi mulţumesc pentru că a jucat; a creat nişte faze superbe şi a dus tot meciul în spate. Bineînţeles, ar fi trebuit să aibă şi cu cine să joace! De partea cealaltă, Foresta Suceava nu m-a impresionat cu nimic! Din contră, era o echipă de bătut! Ne-au prins pe contraatac şi atât“, a declarat finanţatorul Anton Măzărianu.

Acesta şi-ar dori susţinerea administraţiei locale. „Până la urmă, consider că echipa aceasta mai trebuie susţinută şi de autorităţile locale, nu doar de mine, căci este a întregului oraş! Exceptând faptul că ne-au adus gazonul la starea la care este acum, autorităţile nu au venit cu absolut nicio susţinere! Nu se apoate ca oraşul sau mediul de afaceri ori autorităţile locale să nu contribue în susţinerea echipei! Toţi ar trebui să contribuie, pentru a avea rezultatele dorite. Dacă până la finalul lunii noiembrie nu primim ajutor din partea autorităţilor locale mă gândesc, la modul serios, să mut echipa din Piatra-Neamţ într-un alt loc! Putem să o mutăm la Roman, la Bicaz sau la Bacău, oriunde vom primi ajutor fără nicio problemă! Mergem oriunde primim ajutor! Numai cu mine şi cu publicul prezent în tribune, nu se poate face performanţă cu fotbalul, în Piatra-Neamţ!“, a mai spus Măzărianu.

Patronul echipei de pe Borzoghean recunoaşte şi faptul că nu este încântat, deloc, de modul de exprimare al jucătorilor pe teren. El spune că „în momentul de faţă, şi locul doi ar fi un obiectiv pentru echipă, însă mie nu-mi place cum joacă! Trebuie să vedem cum vom fi clasaţi, până în iarnă şi apoi vom lua decizii! Dacă vom fi pe primele două locuri până la pauza de iarnă, cu siguranţă că vom aborda returul altfel. Nu înţeleg nici de ce jucătorii care au acumulat experienţă la ligile superioare, nu pot mai mult pe teren! Am fost şi eu, la ei, vineri, am vorbit cu ei, le-am dat speranţe şi i-am încurajat. Au salariile plătite la zi, însă mai sunt mici restanţe cu primele din meciurile de anul acesta, în rest, nu sunt probleme!“

O echipă nouă se construieşte greu

„O echipă nouă la Piatra-Neamţ se construieşte greu. Cine se aşteaptă ca rezultatele să apară imediat este doar nerăbdător şi atât! Sper ca publicul să nu-şi piardă răbdarea şi să fie, în continuare, alături de echipă. Rezultatele pozitive cu multă dificultate se construiesc; ele presupun mult efort şi multă muncă. Până la promovare, cel puţin în anul următor vom avea o pistă nouă, funcţională, aici la stadion. Ştim foarte bine ce eforturi face domnul Măzărianu, cu un management şi antrenor de top, tocmai pentru a susţine echipa şi pentru a da oraşului o nouă reprezentantă pentru liga a doua internă. Dar se vede, deja, şi în jocul echipei că mai este de muncă! Sunt puţin dezamăgit în ideea în care eu am venit dorindu-mi o victorie a Ceahlăului. La o echipă tânără, trebuie să ai şi puţină răbdare. Este o echipă tânără, în formare, dar avem toate şansele unui viitor bun!“, a declarat primarul Andrei Carabelea. (C.A.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.