Acasă Eveniment Trei şcoli închise din cauza coronavirusului

Trei şcoli închise din cauza coronavirusului

1287
0
DISTRIBUIȚI

De ieri, cursurile de pregătire pentru Evaluarea Naţională (care ar fi trebuit să se desfăşoare până vineri) au fost suspendate, preventiv, în trei unităţi de învăţământ din judeţ, din cauza apariţiei unor cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Nu printre elevii de clasa a VIII-a, ci în rândul personalului şcolii (un caz) sau al membrilor de familie ai unor copii (două cazuri).

La Şcoala Gimnazială nr. 2 Piatra-Neamţ, una dintre salariate – femeie de srviciu – a fost confirmată bolnavă de coronavirus. Directorul şcolii – Ciprian Neţa a anunţat conducerea inspectoratului şcolar şi, de comun acord, s-a decis interzicerea accesului elevilor şi începerea procedurilor de dezinfecţie.

„Ţinem legătura cu Direcţia de Sănătate Publică, şi se pare că este singurul caz de îmbolnăvire din şcoală. Oricum, respectiva salariată nu mai venise de vreo zece zile la şcoală. Elevii de clasa a VIII-a vor continua pregătirea pentru examen, dar de acasă, online“, a precizat inspectorul şcolar general Mihai Obreja.

Ieri, Direcţia de Sănătate Publică a demarat ancheta epidemiologică – pentru a se stabili dacă bolnava a făcut vreo „bucurie“ şi altor salariaţi ai şcolii.

Suspendate sunt cursurile de pregătire şi la Şcoala Gâdinţi, tot preventiv, după ce părintele unui elev a fost internat în spital, bolnav de coronavirus. Copilul este în izolare la domiciliu.

Un al treilea caz vizează Liceul Tehnologic „Vasile Sav“ Roman. La fel, părintele unui elev de clasa a VIII-a este internat cu Covid-19, iar elevul este în izolare la domiciliu. Ambele şcoli vor fi dezinfectate.

„În acest weekwnd, toate clădirile şcolilor în care sunt programate probele scrise ale Evaluării naţionale vor fi igienizate şi dezinfectate“, a mai spus şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean.

(Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.