Acasă Eveniment Transport ilegal de lemn, depistat la Bistriţa

Transport ilegal de lemn, depistat la Bistriţa

298
0
DISTRIBUIȚI

Luni dimineaţă (24 august), pe la ora 10, poliţiştii Secţiei Bicaz au fost sesizaţi cu privire la un posibil transport ilegal de material lemnos pe un drum comunal din Tarcău.  Oamenii legii s-au deplasat la faţa locului, sesizarea fiind redirecţionată tuturor echipajelor din teren şi, la scurt timp, a fost depistat un ansamblu de vehicule pe DN 15, la Bistriţa (Alexandru cel Bun). Din verificări a reieşit că şoferul a făcut, în aceeaşi zi, un alt transport de lemn, folosindu-se de acelaşi aviz de însoţire şi cod online emis de aplicaţia informatică pe linie de silvicutură.

„Astfel, a fost solicitat sprijinul specialiştilor silvici care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, ansamblul de vehicule transporta cantitatea de 43,60 metri cubi de lemn rotund răşinoase, reieşind un surplus de 2,93 mc faţă de cantitatea înscrisă în aviz. De asemenea, poliţiştii au constatat că întreaga cantitatea de material lemnos pe specii transportată nu corespundea cu cea încrisă în avizul de însoţire secundar prezentat pentru control“, a declarat agentul Georgiana Moşu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Pentru încălcarea dispoziţiilor în domeniul silvic, şoferul (un sucevean în vârstă de 48 de ani) a fost amendat cu 15.000 de lei, iar lemnul a fost confiscat. Totodată, bărbatul în cauză a fost sancţionat contravenţional şi pentru încălcarea prevederilor OG 37/2007 privind stabilirea perioadelor de conducere, pauzelor şi perioadelor de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, cu amendă în valoare de 4.000 de lei.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.