Acasă Eveniment Taxă de protecţie de 85.000 de lei

Taxă de protecţie de 85.000 de lei

778
1
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii târgnemţeni au reţinut, în ziua de 8 ianuarie, un tânăr în vârstă de 19 ani, din comuna Timişeşti, care vreme de aproape un an şi jumătate a şantajat un minor de 17 ani, din Urecheni, ameninţându-l cu acte de violenţă dacă nu-i dă, periodic, diverse sume de bani. La începutul acestui an, victima le-a spus părinţilor ce se întâmplă, iar aceştia au sesizat oamenii legii.

„În urma investigaţiilor, poliţiştii au stabilit că, în perioada mai 2018 – decembrie 2019, acesta ar fi constrâns prin violenţe şi ameninţări cu acte de violenţă persoana vătămată să-i ofere în mod regulat sume de bani, obţinând astfel 85.000 de lei“, a declarat agentul Georgiana Moşu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Şantajistul a fost băgat la „beci“ şi, ieri, procurorul de caz l-a plasat sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile. El nu a negat acuzaţiile, dar nici nu a recunoscut valoarea sumei încasate ca taxă de protecţie.

Tot miercuri, poliţiştii pietreni de la Ordine Publică au reţinut un localnic de 60 de ani, care, printr-un ordin de protecţie, fusese evacuat din locuinţa familială şi avea interdicţia de a se apropia la mai puţin de 50 de metri de femeia cu care trăia (58 de ani) şi de casa ei. El s-a îmbătat şi s-a dus să o viziteze, moment în care victima a cerut sprijinul forţelor de ordine. Individul riscă să ajungă după gratii pentru infracţiunea de „încălcare a ordinului de protecţie“.

(Mihai SAVA)

1 COMENTARIU

  1. 20 mii de euro? Poi ce adolescent are asa sume? 20 mii de euro plateste El Chapo sa si treaca tona de droguri din Mexic in America, nu un amarat de copil de 17 ani. Ceva nu pare in regula cu cazul asta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.