Acasă Eveniment Frăţia Ortodoxă ajută Mănăstirii Paltin

Frăţia Ortodoxă ajută Mănăstirii Paltin

584
0
DISTRIBUIȚI

Membrii Frăţiei Ortodoxe au intervenit să ajute obştea măicuţelor de la Mănăstirea Paltin – Petru Vodă, la demolarea părţii din stăreţia afectată de puternicul incendiu izbucnit în noaptea de 4 spre 5 ianuarie.

„Mulţumim vajnicilor fraţi români de la Frăţia Ortodoxă pentru ajutorul acordat în demolarea părţii afectate de incendiu. Întotdeauna ne-au fost alături cu caldă şi jertfelnică prietenie şi dăm slavă lui Dumnezeu că ucenicii Părintelui Justin Pârvu au rodit aşa de frumos şi nu dau uitării ctitoriile sfinţiei sale, bucurându-l şi acum în ceruri. Alături de cei nevoiaşi, mângâindu-i pe cei aflaţi în suferinţă, întărind pe cei neputincioşi, consolidând cu fapte bune vetrele sfinte de menţinere ale Ortodoxiei şi Neamului românesc – aceştia sunt membrii Frăţiei Ortodoxe, fraţii noştri ce ne dau nădejde în rezidirea României frumoase!“, este mesajul transmis de obştrea de la Paltin.

De asemenea, măicuţele au ţinut să le mulţumească şi celor care au făcut donaţii pentru ajutorarea lăcaşului de cult: „Mulţumim tuturor donatorilor şi susţinătorilor care ne-au înconjurat cu multă dragoste, de care ne simţim cu totul nevrednici. Cu ajutorul vostru, nădăjduim şi noi la rândul nostru să aducem zâmbet şi bucurie şi mai multor copii orfani şi bătrâni neajutoraţi, pe care mănăstirea noastră îi are în grijă prin orfelinatul şi azilul, ctitorite de vrednicul de pomenire Părintele nostru Justin. Şi pentru ca Domnul să ne încurajeze în continuarea acestei lucrări filantropice, ne-a trimis prin bunăvoinţa pompierilor care au participat la interventia de stingere a incendiului din mănăstirea noastră, încă trei flori de copii, rămaşi orfani, cărora nădăjduim să le oferim toată dragostea noastră“.

Reamintim că incendiul de la Mănăstirea Paltin a pornit de la un coş de fum neprotejat termic. Flăcările au cuprins rapid mansarda (400 de metri pătraţi) şi acoperişul din lemn (500 mp), distrugându-le în totalitate.

Totodată, incendiul a mistuit zeci de cărţi din bibliotecă, mai multe obiecte de cult şi trei tone de plante medicinale depozitate în podul clădirii. Misiunea de stingere a pompierilor a durat aproape cinci ore.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.