Acasă Administratie Tărâţă: „E o prostie să ţii ascuns raportul Curţii de Conturi“

Tărâţă: „E o prostie să ţii ascuns raportul Curţii de Conturi“

6622
0
DISTRIBUIȚI

Cu o zi înainte de a se reîntoarce la cârma Consiliului Judeţean Neamţ, Culiţă Tărâţă, preşedintele acestei instituţii, care a avut ceva probleme de sănătate tratate la cei mai buni medici din Viena, comentează activitatea propriilor angajaţi care au stat cu birourile închise şi actele Curţii de Conturi în sertare.

Tărâţă a făcut referire la chestiunea raportului/procesului verbal/deciziei Curţii de Conturi Neamţ care a stat închis, pe rând, în biroul preşedintelui, după spusele lui Dan Ailincăi – purtătorul de cuvânt al CJ, ori în cel al directorului economic, după spusele vicepreşedintelui Emilia Arcan.

Întrebat dacă instituţia pe care o conduce are ceva de ascuns, preşedintele Culiţă Tărâţă a spus: „Este o prostie să ţii ascuns un astfel de act. El va fi publicat chiar pe site-ul instituţiei. Nu este nimic de ascuns. A venit un proces verbal, a existat o perioadă de contestaţie şi va fi în final o decizie pe care o vom face publică. Şi din câte am văzut ar fi doar nişte pro-bleme legate de Ceahlăul, dar au făcut contestaţie“.

Chiar dacă declaraţiile preşedintelui Tărâţă par pline de transparenţă, mai mulţi angajaţi ai instituţiei au afirmat că le-a fost interzisă eliberarea chiar şi către cei doi vicepreşedinţi a rezultatelor controlului făcut de angajaţii Curţii de Conturi Neamţ.

Realitatea Media a făcut deja două soli-citări oficiale, în conformitate cu Legea 544/2001, pentru a obţine datele cuprinse în procesul verbal, dar nu a primit niciun răspuns până la această dată.

Am solicitat copie după raportul sau procesul verbal al Curţii de Conturi în urma controalelor efectuate la Consiliul Judeţean Neamţ în perioada 05.05 – 17.06.2014 şi 26.05 – 27.06.2014.

În urmă cu peste o săptămână, şi Dan Ailincăi şi Emilia Arcan au spus că este vorba de un proces verbal, „încuiat în ca-binetul preşedintelui care a dat ordin să nu se atingă nimeni de el până când se întoarce. Domnul preşedinte a spus că nu trebuie dat până la momentul în care nu va fi contestat şi nu va primi o decizie finală“.

Concluzia: raportul / procesul verbal / decizia există în cabinetul lui Culiţă Tărâţă, dar nu trebuie „deranjat(ă)“ pentru că va fi, cândva, contestat(ă).

(A.N.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.