Acasă Social Maidanezii au pus stăpânire pe cimitirul Dărmăneşti

Maidanezii au pus stăpânire pe cimitirul Dărmăneşti

2323
1
DISTRIBUIȚI

l o haită de câini comunitari îşi face veacul printre morminte şi atacă orice om apare prin zonă

De câteva luni, pietrenii ce lo-cuiesc în preajma cimitirului din cartierul Dărmăneşti sunt terorizaţi de câinii vagabonzi ce şi-au făcut sălaş acolo. Oamenii care au rude înmormântate în cimitirul din Dărmăneşti sau cei ce merg doar la biserică au ajuns să se teamă pentru integritatea lor fizică, din cauza haitei de câini ce-şi face veacul prin ungherele întunecate ale cimitirului. În general seara, aceştia se tem să circule prin zonă, de frică să nu fie sfâşiaţi de câinii vagabonzi. Pe lângă faptul că terorizează lumea prin agresivitatea lor, maidanezii întrerup, noapte de noapte, odihna oamenilor cu urletele şi lătratul lor.

Un alt lucru de speriat este şi felul rapid în care s-au înmulţit patrupedele, de la câţiva câini, în urmă cu mai mulţi ani, ajungân-

du-se în prezent la mai multe haite ce numără zeci de exemplare. Au fost chemaţi hingherii de câteva ori, aceştia au reuşit să înhaţe câteva exemplare mai uşor de prins şi mai puţin agresive, însă cei mai răi au scăpat din mâna angajaţilor de la ecarisaj. Şi aşa, sub privirile îngrozite ale locuitorilor, haitele îşi lărgesc teritoriul de dominaţie încât nu mai există zonă sigură pentru oameni iar întreg cimitirul e mişunat permanent de zeci de câini fără stăpân, extrem de agresivi. Oamenii înţeleg că autorităţile nu au alte soluţii în afara strângerii lor de pe străzi şi că nu sunt bani ca să se ridice padocuri speciale pentru câini, însă susţin că şi ei au ajuns la capătul răbdării.

„Nu pot merge la mormântul tatălui meu din cauza acestor câini agresivi pe care paznicii cimitirului i-au adunat acolo. Când m-am plâns acestora, mi s-a spus să vin cu oase în buzunar, să îi hrănesc. E strigător la cer să nu ai acces la mormintele celor dragi“, declară pietreanca Alina Popescu.

Ca urmare a nenumăratelor apeluri venite de la cetăţenii ce locuiesc lângă cimitirul din Dărmăneşti, autorităţile locale au organizat, în mai multe ocazii, acţiuni de strângere a maidanezilor. Problema este că animalele sunt protejate de paznicii cimitirului dar şi de cei de la firmele din zonă, care le hrănesc.

În fiecare lună, din bugetul primăriei se cheltuie cu capturarea şi întreţinerea câinilor vagabonzi aproximativ 20.000 de lei. Una dintre cauzele creşterii numărului de maidanezi de pe străzi, ce anulează astfel munca hingherilor, ar fi faptul că mulţi din câinii ce ajung pe străzi provin din curţile oamenilor.

(Ioana CALIŢCHO)

1 COMENTARIU

  1. Maidanezii au pus stapinire pe romania , mam saturat de maidanezi si zoofili psihopati . In tara asta esti omorit la propriu de maidanezi si nu poti sa ripostezi , asa ceva este incredibil stau si ma intreb cit va mai dura pana vom iesi cu toti in strada .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.