Acasă Cultura Tânărul artist Liviu Săndulache şi-a expus lucrările la „Galeria Era“

Tânărul artist Liviu Săndulache şi-a expus lucrările la „Galeria Era“

4955
1
DISTRIBUIȚI

Finele săptămânii trecute a fost unul deosebit pentru iubitorii de artă. Sâmbătă seara, la „Galeria Era“ din Piatra-Neamţ, a avut loc vernisajul expoziţiei „Din spatele picturilor“, tânărul artist Liviu Săndulache fiind protagonistul manifestării. Elev al Liceului de Arte „Victor Brauner“, Liviu a expus 10 lucrări cu 10 personaje, reprezentând oameni importanţi din viaţa lui, întâlniţi în momente cheie ale existenţei, care l-au ajutat de-a lungul timpului să-şi descopere sinele. Printre cele 10 lucrări regăsim un autoportret, o pictură curajoasă, cu profunzime, care ar putea fi cea mai bună explicaţie pentru denumirea aleasă expoziţiei. Din spatele picturilor se întrezăreşte un artist care păşeşte timid în lume dar atât de sigur şi de curajos între pânzele şi culorile sale.

La doar 18 ani, Liviu Săndulache a reuşit să impresioneze iubitorii de artă cu picturile sale de dimensiuni generoase care fac ca portretele să devină mai impunătoare.

„Deşi este considerabil de tânăr, picturile lui sunt mature. Este curajos şi foarte talentat“, a spus artistul Mihai Agape, impresionat de lucrările tânărului Liviu Săndulache.

„Nu încape adevăr că este un tânăr deosebit de talentat. Dacă acum pătrunde în lumea artei cu timiditate, nu va trece mult timp şi va dobândi acel curaj de a deschide uşi din ce în ce mai mari şi mai interesante care-l vor ajuta în evoluţia sa artistică. Apreciez mult că vrea să cunoască, să înveţe permanent lucruri noi, este foarte studios şi muncitor. Îşi doreşte să crească de la o lucrare la alta. Conştientizează că talentul unui artist trebuie însoţit întotdeauna de acea doză de genialitate care vine din maniera în care reuşeşte să pună pe pânză poveştile, emoţiile, tulburările sale ca artist astfel încât privitorul să simtă vibraţia a ceea ce a simţit el în acel moment“, a declarat Ro-xana Pricop, purtător de cuvânt al „Galeriei Era“.

Expoziţia lui Liviu Săndulache va rămâne la „Galeria Era“, situată în Central Plaza Hotel, până pe data de 30 aprilie.

Tânărul artist a primit, la începutul acestui an, premiul „Dan Cepoi“ pentru debut plastic, în cadrul „Galei Culturii Nemţene“.

(Natalia RÎŞTEI)

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.