Acasă Sport Alergare montană: Maria Manolache, locul I la „Postăvaru Night“

Alergare montană: Maria Manolache, locul I la „Postăvaru Night“

1665
0
DISTRIBUIȚI

 

Sportiva pietreană Maria Manolache a deschis seria victoriilor alergătorilor montani pietreni din echipa Bate Toaca, în sezonul competiţional 2016. Sâmbătă, reprezentanta noastră a terminat învingătoare în cadrul categoriei de vârstă ^35 de ani în cadrul întrecerii de alergare montană „Postăvaru Night“. O oră şi un minut a fost timpul de concurs înregistrat de alergătoarea noastră la punctul „Finish“. „A fost o competiţie grea, iar rezultatul final a însemnat şi pentru mine o surpriză plăcută întrucât nu m-aş fi aşteptat să termin pe podium d epremiere“, s-a confesat învingătoarea de la Piatra-Neamţ.

Ediţia aniversară, cea cu numărul 10 a întrecerii braşovene a adunat la start concurenţi pentru două cele probe ale competiţiei. 150 de alergători au fost înscrişi pentru întrecerea traseului de alergare montană, rută ce s-a întins pe distanţa a cinci kilometri în cel mai titrat „vertical night“ de pe plan naţional. Traseul a fost acoperit cu gheaţă şi zăpadă într-o proporţie de 95%. În plus, pe distanţa altor patru kilometri, alţi 100 de concurenţi s-au întrecut într-o singură tură de schi. La proba de alergare montană, startul a fost dat din Poiana Braşov, într-un traseu special amenajat pe pârtiile din Masivul Postăvaru. Concurenţii au plecat de la start la ora 19.30, după care întreg parcursul nosturn s-a făcut la lumina frontalelor. Exceptând categoria câştigată de pietreanca Maria Manolache (^35 de ani), cealaltă secţiune de concurs a fost rezervată alergătorilor cu vârsta de până în 35 de ani. Între competitori s-au numărat sportivi cu experienţă în alergarea montană, proveniţi din judeţele ce au tradiţie în această secţiune de concurs.

Sâmbătă, ghidul Mariei Manolache la întrecerea „Postăvaru Night“ a fost un alt alergător pietrean, Andrei Grigoroae. Ultimul a preferat să rămână doar cu rolul de partener în organizarea evenimentului sportiv şi cel de voluntar pe traseu.

În echipa pietreană aparţinând grupării „Sport-Natura“, la concursul de alergare montană programat sâmbătă la Braşov ar mai fi trebuit să se numere între competitori şi Mario Ciprian Grecu. O răceală puternică pe care alergătorul nostru a contactat-o cu doar câteva zile înaintea deplasării spre Braşov i-a schimbat planurile. Mario Ciprian Grecu era omul pe care colegii din echipa pietreană îl aşteptau pe un alt loc al podiumului de premiere. Pentru echipa alergătorilor montani pietreni de la „Bate Toaca“ urmează concursul Iaşi In Trail, în 10 aprilie. Acolo, delegaţia noastră va deplasa zece participanţi. (C. AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.