Acasă Eveniment Şeful poliţiştilor care l-au scăpat pe „Ţâţă“ supraveghează alegerile din Neamţ

Şeful poliţiştilor care l-au scăpat pe „Ţâţă“ supraveghează alegerile din Neamţ

1113
1
DISTRIBUIȚI

Comisarul-şef Mihai Pruteanu fost comandant al Poliţiei Capitalei a fost desemnat ca monitor al alegerilor în judeţul nostru. Mai exact, ofiţerul a fost trimis la noi ca să supravegheze toate măsurile luate de forţele de ordine pentru buna desfăşurare a procesului electoral, precum şi pentru gestionarea eventualelor incidente care vor apărea. Trebuie precizat că Pruteanu, care a fost comandant al Poliţiei capitalei, a fost demis din funcţie, în urmă cu câteva luni, după ce subordonanţii săi l-au eliberat, din „greşeală“, pe arestatul (condamnat definitiv) Adrian Marin Botez – zis „Ţâţă“, urmărit internaţional şi căutat mai mulţi ani pentru executarea pedepsei. La vremea respectivă am relatat cum poliţiştii au reuşit să-l prindă pe „Ţâţă“, în Bucureşti, după o amplă operaţiune de supraveghere, l-au încarcerat, iar subordonaţii lui Pruteanu i-au dat drumul din arest, interpretând „greşit“ o sentinţă de judecată. Botez a plecat, liniştit, din arest, iar oamenii legii şi-au dat seama mult prea târziu că făcuseră o greşeală. Scandalul care a izbucnit la acea vreme a dus la demiterea şefului Poliţiei Capitalei şi la cercetarea penală a mai multor ofiţeri şi subofiţeri. Dosarul nu a fost finalizat nici până în prezent. Revenind la paza alegerilor din judeţul nostru, aproximativ 1.000 de cadre de la Ministerul Afacerilor Interne vor fi la datorie, duminică, în ziua în care se va desfăşura votarea. Secţiile din judeţ vor fi păzite de 500 de poliţişti, 290 de pompieri şi 250 de jandarmi, iar mai multe echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă vor fi pregătiţi să răspundă tuturor solicitărilor care ar putea apărea în cadrul procesului de vot.

(Mihai SAVA)

1 COMENTARIU

  1. si? ce atata etalare??? oameni buni nu avem nevoie de etalari,sperietori,poze!!!!sa-si faca treaba ,nu ne intereseaza decat locuri de munca,initiativa in privatizari si lasati tinerii sa se afirmeeeeeeeeeeee!!!
    Cat priveste “militia” ,sa fie forta de represiune in furturi,violuri ,paza iar cea “comunitara”-politia paralela,,,puneti-o la privati in paza bunurilor!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.