Acasă Politica Pentru că-i suspectau că au bătut palma cu PSD, Liberalii şi-au schimbat...

Pentru că-i suspectau că au bătut palma cu PSD, Liberalii şi-au schimbat reprezentanţii din secţiile de votare

663
0
DISTRIBUIȚI

 

Şefii Alianţei Creştin Liberale din Neamţ nu prea stau pe gânduri atunci când le sunt sesizate aspecte care ar conduce la pierderea de voturi. Cu o zi înainte de votul de ieri, adică, sâmbătă, 1 noiembrie, ACL a anunţat că a retras şi înlocuit reprezentanţii din mai multe secţii de votare pe motiv că nu ar mai fi reprezentat încredere. Mişcarea a fost făcută încă de vineri, 31 octombrie.

Deşi nu au oferit niciun fel de detaliu asupra modului în care le pot fi influenţaţi propriii oameni aleşi să le reprezinte interesele în secţiile de votare, liberal-creştinii nemţeni au acuzat adversarii politici de jocuri necinstite. În comunicatul emis în aceeaşi zi în care a fost făcută şi mişcarea de a înlocui oamenii se menţiona:  „PSD supune presiunilor politice reprezentanţii ACL din secţiile de votare din judeţul Neamţ, pregătind minuţios fraudarea alegerilor“.

ACL Neamţ a sesizat autorităţile competente privind intenţiile de fraudare a alegerilor în 38 dintre comunele judeţului conduse de primari ai PSD. Alianţa Creştin Libe-rală a adresat autorităţilor competente apelul de a folosi toate prevederile legale pentru a stopa încercările de fraudare a alegerilor în judeţul Neamţ.

„ACL Neamţ consideră că există multe semnale că PSD se pregăteşte de fraudarea votului. Alianţa a solicitat autorităţilor să verifice respectarea legii electorale în cele 38 de comune, în condiţiile în care există informaţii şi dovezi clare că reprezentanţii ACL din secţiile de votare au fost supuşi unor presiuni majore din partea primarilor PSD pentru a le servi interesele electorale“, mai este menţionat în comunicatul emis de liberalii nemţeni.

Încă de vineri, ACL a înlocuit toţi reprezentanţii din secţiile de votare din 11 dintre comunele judeţului Neamţ întrucât au existat indicii că aceştia fuseseră racolaţi de către reprezentanţii PSD cu scopul de a închide ochii la tentativele de fraudă electorală.

„În urma verificărilor realizate prin intermediul unui serviciu de call center au existat suspiciuni asupra implicării corecte în monitorizarea procesului electoral“, a spus Mugur Cozmanciuc, şeful PNL Neamţ.

Suspiciunile majore privind pregătirile pentru ziua votului s-au îndreptat spre următoarele comune din judeţ: Gârcina, Crăcăoani, Timişeşti, Roznov, Costişa, Zăneşti, Piatra Şoimului, Tazlău, Podoleni, Borleşti, Rediu, Cândeşti, Săvineşti, Români, Bahna, Mărgineni, Borca, Grinţieş, Farcaşa, Bicaz, Ion Creangă, Valea Ursului, Oniceni, Stăniţa, Boghicea, Bozieni, Răuceşti, Poienari, Icuşeşti, Săbăoani, Gherăieşti, Bârguoani, Bodeşti, Ruginoasa, Secuieni, Trifeşti, Tupilaţi, Ţibucani.

(A.N.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.